Planinsko društvo Tolmin

Turno-kolesarska tura po Vojskarski planoti

b_150_100_16777215_00_images_stories_kolesarstvo_2017_mbt-grapa.jpgV nedeljo 30.4.2017, vas vljudno vabimo na turno-kolesarski izlet po Vojskarski planoti. Zbrali se bomo ob 8:00 pod Tolminom - na parkirišču ob helidromu.

S kolesarjenjem bomo pričeli v vasi Dolenja Trebuša. Za prevoz koles do Dolenje Trebuše mora vsak poskrbeti sam. Iz Dolenje Trebuše se bomo po asfaltni cesti povzpeli do sedla nad Oblakovim vrhom. Tam bomo zavili proti domačiji Zatrepar in nato naprej do razgledne točke Hudournik. To bo najvišja točka naše kolesarske ture. Od tu se bomo mimo številnih samotnih domačij spustili v dolino Trebuščice. Ustavili se bomo ob žveplenem izviru in se nato ob Trebuščici vrnili nazaj do izhodišča v Dolenji Trebuši.

Preberi več

Natisni E-naslov

Turno kolesarski izlet po obronkih Baške grape

b_150_100_16777215_00_images_stories_kolesarstvo_2015_LogoTKV.PNGV nedeljo 6.9.2015, vas vljudno vabimo na turno-kolesarski izlet po obronkih Baške grape. Zbrali se bomo ob 8:00 pod Tolminom - na parkirišču ob helidromu.

S kolesarjenjem bomo pričeli v vasi Koritnica. Za prevoz koles do Koritnice mora vsak poskrbeti sam. Iz Koritnice se bomo po asfaltni cesti povzpeli do idilične vasice Rut in dalje po makadamski cesti nad vasjo do mesta, kjer se odcepi kolovoz, ki preči južna pobočja nad Baško grapo. Le ta nas bo vodil do vasi Stržišče. Sledi še krajši vzpon na Kalarsko Brdo. Od tam se bomo mimo domačije "Kacenpoh" spustili v Podbrdo. Sledi še povratek do izhodišča v Koritnici.

Preberi več

Natisni E-naslov

Turno kolesarski izlet na Široko - po širok razgled

TKVV soboto 16.5.2015, vas vljudno vabimo na turno-kolesarski izlet preko Grudnice na Široko. Zbrali se bomo ob 9:00 pod Tolminom -  na parkirišču ob helidromu.

Pot nas bo vodila po asfaltu in makadamu do železniške postaje Mosta na Soči. Nato se bomo povzpeli na Vrata v Čepovansko dolino in naprej v Grudnico, do sirarne Tratar, kjer se lahko založimo z odličnim domačim sirom :)

Preberi več

Natisni E-naslov

Sekcija za turno kolesarstvo – nova sekcija PD Tolmin 26.1.2013

 b_150_100_16777215_00_images_stories_kolesarstvo_image001.jpgPred kratkim (19.12.2012) je Upravni odbor Planinskega društva Tolmin razpravljal in sklepal o vključitvi Sekcije za turno kolesarstvo v društvo in pri tem upošteval, da je bila pri krovni organizaciji (PZS) že ustanovljena Komisija za turno kolesarstvo in da Pravila PD Tolmin predvidevajo med dejavnostmi društva  tudi  turno kolesarstvo. UO bo predlagal Občnemu zboru PD Tolmin, da sprejme v zvezi s tem dokončen sklep.

Preberi več

Natisni E-naslov