Planinsko društvo Tolmin

Turno-kolesarska tura po Breginjskih koncih

LogoTKV.PNGTurno-kolesarska tura objavljena za predhodno nedeljo, zaradi objektivnih razlogov, ni bila realizirana. Zato vas to nedeljo 18.9.2016, ponovno vabimo na turno-kolesarski izlet po Breginjskih koncih. Zbrali se bomo ob 9:00 na karavli »Most na Nadiži« nad Breginjem. Tu bomo pričeli s kolesarjenjem.

Od karavle se bomo spustili do mosta na Nadiži, nato do Prosnida, sledi vzpon proti Javorju (Karozec). Do tu vozimo po asfaltu, od tu dalje sledi samo makadam. Vzpnemo se na sedlo pod Porčinom (med Prosnidom in Subitom) – preko Metive doline na mejni prehod Robidišče, sledi  spust v dolino Lerade in nato vzpon nazaj v Prosnid in po asfaltu do Nadiže in na karavlo!

Dolžina ture je okoli 35 km s cca. 1300 v.m. vzpona in prav toliko spusta. Tura bo trajala 5-6 ur. Zahtevnost vzponov je V1-V2, in spustov od S1 do S2.

Za vse udeležence je obvezna turno-kolesarska oprema: gorsko kolo, čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč, rezervna zračnica, orodje za osnovna popravila, tlačilka. S seboj vzemite prigrizek in pijačo.

Za prevoz koles do karavle mora vsak poskrbeti sam. Če vam to predstavlja problem, ga bomo rešili skupaj :)

VABLJENI!

Prijava na turo je obvezna. Prijave zbira Miranda Ortar na tel št. 031 327 967 ali e-naslov: mirandaortar afna gmail.com


S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

Natisni E-naslov