Planinsko društvo Tolmin

Turno kolesarski izlet po obronkih Baške grape

LogoTKV.PNGV nedeljo 6.9.2015, vas vljudno vabimo na turno-kolesarski izlet po obronkih Baške grape. Zbrali se bomo ob 8:00 pod Tolminom - na parkirišču ob helidromu.

S kolesarjenjem bomo pričeli v vasi Koritnica. Za prevoz koles do Koritnice mora vsak poskrbeti sam. Iz Koritnice se bomo po asfaltni cesti povzpeli do idilične vasice Rut in dalje po makadamski cesti nad vasjo do mesta, kjer se odcepi kolovoz, ki preči južna pobočja nad Baško grapo. Le ta nas bo vodil do vasi Stržišče. Sledi še krajši vzpon na Kalarsko Brdo. Od tam se bomo mimo domačije "Kacenpoh" spustili v Podbrdo. Sledi še povratek do izhodišča v Koritnici.

Dolžina ture je okoli 30 km s cca. 800 v.m. vzpona in prav toliko spusta. Tura bo trajala 5-6 ur. Zahtevnost vzponov je V1-V2, in spustov  S1 do S3.

Za vse udeležence je obvezna turno-kolesarska oprema: gorsko kolo, čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč, rezervna zračnica, orodje za osnovna popravila, tlačilka. S seboj vzemite prigrizek in pijačo.

VABLJENI!

Prijave zbira Miranda Ortar na tel št. 031 327 967 ali e-naslov: mirandaortar afna gmail.com

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

Natisni E-naslov