Planinsko društvo Tolmin

Turno kolesarski izlet na Široko - po širok razgled

TKVV soboto 16.5.2015, vas vljudno vabimo na turno-kolesarski izlet preko Grudnice na Široko. Zbrali se bomo ob 9:00 pod Tolminom -  na parkirišču ob helidromu.

Pot nas bo vodila po asfaltu in makadamu do železniške postaje Mosta na Soči. Nato se bomo povzpeli na Vrata v Čepovansko dolino in naprej v Grudnico, do sirarne Tratar, kjer se lahko založimo z odličnim domačim sirom :)

Od tu se bomo po kolovozu, ki vodi po grebenu, zapeljali  do turistične kmetije Široko.  Tam se bomo odpočili in okrepčali z domačimi dobrotami. Sledi  spust v dolino mimo kmetije Pri Klohu ali po asfaltni cesti do Mosta na Soči in naprej v Tolmin. Dolžina ture je okoli 34km s cca. 1000m vzponov in prav toliko spustov. Tura bo trajala okoli 4-5 ur. Zahtevnost vzponov je V2-V3, in spustov  S1 do S3.

Za vse udeležence je obvezna turno-kolesarska oprema: gorsko kolo, čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč, rezervna zračnica, orodje za osnovna popravila, tlačilka. S seboj vzemite prigrizek in pijačo.

VABLJENI!

Prijave zbira Miranda Ortar na tel št. 031 327 967 ali e-naslov: mirandaortar afna gmail.com

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

Natisni E-naslov