Planinsko društvo Tolmin

Kaj neki tu cveti?

b_150_100_16777215_00_images_stories_pd_2023_cvetja_plakat.jpgPlaninsko društvo Tolmin vabi v nedeljo, 18. junija, ob 9. uri na planino Razor na raziskovanje in spoznavanje rastlin, ki v tem času cvetijo na planini Razor. Ogled bo vodila varuhinja gorske narave Irena Lesjak.

Natisni E-naslov

Čistilna akcija v Tolminskih koritih - petek ob 15. uri

Zavod Dolina Soče organizira v petek, 26. 3. 2021, od 15. do 18. ure v Tolminskih koritih čistilno akcijo.
Zbirno mesto: ob 15. uri - vstopna točka v Tolminska korita.
S seboj prinesite orodje, vrečke in rokavice prejmete na zbirnem mestu.
Vsi udeleženci prejmete letno vstopnico za vstop v Tolminska korita.
OBVEZNE PRIJAVE na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. do četrtka do 12h.

Natisni E-naslov

Planina Razor - kaj pa tu cveti ?

b_150_100_16777215_00_images_stories_Varovanje_narave_IMGP7248R2.jpgČe želite dobiti odgovor na to vprašanje, vas v nedeljo, 24.5.2020, vabim na planino Razor. Ogledali si bomo cvetoča pobočja nad planino in skupaj spoznavali cvetje. Dobimo se ob 9.30 v koči na planini Razor. V primeru slabega vremena izlet odpade (obvestilo bo na fb strani PD Tolmin).  

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

 Varuhinja gorske narave

Irena Lesjak

Natisni E-naslov

Ivo Bellomo varuh gorske narave

b_150_100_16777215_00_images_stories_pd_2016_Bellomo_Ivo_VGN.jpgNaš član Ivo Bellomo je pretekli vikend uspešno opravil  zagovor seminarske naloge o rastlinski čistilni napravi pri koči na planini Razor in s tem pridobil naziv »Varuh gorske narave«.

Izobraževanje je potekalo v treh vikendih, v treh planinskih kočah, na treh koncih Slovenije.

Iskrene čestitke in uspešno delo.

Natisni E-naslov

Pirotehnika v Triglavskem narodnem parku - NE

b_150_100_16777215_00_images_Pirotehnika_Plakat2012_001_m700.jpgPribližujejo se božično-novoletni prazniki in z njimi neločljivo povezana uporaba pirotehničnih sredstev. Na območju TNP, v naravnem okolju, uporaba pirotehničnih sredstev ni dovoljena, kar ureja Zakon o Triglavskem narodnem parku, poleg tega uporabo teh sredstev ureja tudi Zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih. Z namenom, da bi ljudi še dodatno opozorili in ozavestili, je TNP ob podpori Planinske zveze Slovenije in CIPRE Slovenija - društva za varstvo Alp pripravil akcijo Pirotehnika v TNP - NE!

Preberi več

Natisni E-naslov

Zaključek tečaja za varuhe gorske narave na planini Razor

V nedeljo, 23. septembra 2012, je v koči na planini Razor potekal zaključek tečaja in podelitev diplom novim VARUHOM GORSKE NARAVE, tokrat že deseti generaciji. Program je namenjen pridobitvi strokovne usposobljenosti s področja varovanja gorske narave za ljudi, ki znotraj planinskih društev spremljajo in usmerjajo različne dejavnosti v skladu z načeli varovanja gorske narave. VEČ
Tečaj sta uspešno zaključila tudi dva naša člana Megi Blažič in Jani Koren. Novima varuhoma gorske narave za uspešno zaključen tečaj iskrene čestitke in uspešno delo pri varstvu gorske narave.

 

Natisni E-naslov

Očistimo Slovenijo 2012

24. marca 2012 bo drugič v zgodovini Slovenije organizirana vseslovenska prostovoljska okoljska akcija, v kateri bomo tudi letos sodelovali člani Planinskega društva Tolmin. V akcijo bo vključenih več odsekov društva. Člane vabimo, da se čimprej prijavijo vodji Odseka za varstvo gorske narave Tini Medved (telefon 031 371 345, mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).  

Natisni E-naslov

Andreja Gerbec - nova varuhinja gorske narave

9. oktobra 2010 je bila na Dolenjskem na 11. tradicionalnem pohodu po Steklasovi poti slovesna podelitev diplom novim varuhom gorske narave. Udeleženci usposabljanja so se seznanili z ohranjanjem narave in naravnih vrednot, s posebnimi varstvenimi območji, tudi z omrežjem Nature 2000 ter Alpsko konvencijo, temeljnem dokumentom za ohranitev Alp, katerega podpisnica je tudi Slovenija. Usposabljanje je uspešno zaključila tudi članica Planinskega društva Tolmin Andreja Gerbec. Andreji čestitamo in ji želimo uspešno delo!
Več na strani PZS

Natisni E-naslov

  • 1
  • 2