Planinsko društvo Tolmin

Turno-kolesarska tura po Vojskarski planoti

b_250_150_16777215_00_images_stories_kolesarstvo_2017_mbt-grapa.jpgV nedeljo 30.4.2017, vas vljudno vabimo na turno-kolesarski izlet po Vojskarski planoti. Zbrali se bomo ob 8:00 pod Tolminom - na parkirišču ob helidromu.

S kolesarjenjem bomo pričeli v vasi Dolenja Trebuša. Za prevoz koles do Dolenje Trebuše mora vsak poskrbeti sam. Iz Dolenje Trebuše se bomo po asfaltni cesti povzpeli do sedla nad Oblakovim vrhom. Tam bomo zavili proti domačiji Zatrepar in nato naprej do razgledne točke Hudournik. To bo najvišja točka naše kolesarske ture. Od tu se bomo mimo številnih samotnih domačij spustili v dolino Trebuščice. Ustavili se bomo ob žveplenem izviru in se nato ob Trebuščici vrnili nazaj do izhodišča v Dolenji Trebuši.

Dolžina ture je okoli 30 km s cca. 1000 v.m. vzpona in prav toliko spusta. Tura bo trajala 5-6 ur. Zahtevnost vzponov je V1-V2, in spustov  S1 do S2.

Za vse udeležence je obvezna turno-kolesarska oprema: gorsko kolo, čelada, kolesarske rokavice in vetrovka, prva pomoč, rezervna zračnica, orodje za osnovna popravila, tlačilka. S seboj vzemite prigrizek in pijačo.

VABLJENI!

Prijave zbira Miranda Ortar na tel št. 031 327 967 ali e-naslov: mirandaortar afna gmail.com

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture.

Natisni E-naslov