Planinsko društvo Tolmin

Reševanja ponesrečenih se kar vrstijo

Torek, 18.08.2020

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_GRS_20_Kobilja_glava_2a.jpgOkoli 9.00 ure zjutraj se je na severnem pobočju Kobilje glave zgodila gozdna nesreča. Pri podiranju drevesa je deblo udarilo sekača v nogo in ga hudo telesno poškodovalo. Zaradi oddaljenosti kraja nesreče in hudih poškodb smo hkrati s terensko ekipo za reševanje aktivirali tudi dežurno ekipo GRS na Brniku.

Ta je na kraj priletela le malo pred nami. Po imobilizaciji in oskrbi poškodovanega ga je posadka policijskega helikopterja z elektromotornim vitlom dvignila v plovilo in odpeljala v Šempetrsko bolnišnico.

Sreda, 19.08.2020

Nekaj pred 13.00 uro je na pobočju Matajurja nad vasjo Robič gorski kolesar zdrsnil s poti in se huje telesno poškodoval. Reševalci smo takoj odhiteli na kraj, rano na nogi oskrbeli in imobilizirali, nato pa smo ga na nosilih prenesli do vasi Robič. Tam je že čakalo reševalno vozilo NMP ZD Tolmin.

 Četrtek, 20.08.2020 

Ob 17.30 uri se je pod vasjo Krn zgodila nesreča pri košnji lovske poti. Občanu je zaradi okvare motorne kose rezilo le te priletelo v nogo in ga hudo telesno poškodovalo. Na kraju nesreče smo rano na nogi oskrbeli in imobilizirali z opornico, nato pa ga na nosilih z uporabo vrvne tehnike prenesli iz strmega pobočja na kolovozno pot in po njej do ceste. Z reševalnim vozilom NMP ZD Tolmin je bil odpeljan v bolnišnico.

 Danes je petek in je nov dan.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

 Miljko Lesjak

Natisni E-naslov