Planinsko društvo Tolmin

Jubilejno športno plezalno srečanje 2013 v telovadnici na Mostu na Soči

Športno plezanje - tekma Most 2013V soboto, 26.1.2013, smo v telovadnici na Mostu na Soči izvedli že peto leto zapored plezalno srečanje s tekmo. Na prijateljski tekmi Plezalne šole Peter Mrak smo poleg lanskoletnih uspehov plezalcev na tekmah Zahodne lige plezanja in državnih plezalnih tekem ter vzponov Petra Mraka v naravnih plezališčih ob slikah podoživeli prvih pet let plezalne šole.

 

Kot vsako leto so se plezalci tudi letos pomerili v plezanju na umetni steni in plezalnih igrah. Na steni so se preizkusili v treh smereh - lažji, srednje težki in težji smeri. Plezanja na steni se je udeležilo 27 plezalcev, poleg otrok tudi nekaj staršev. Plezalcem iz Tolminske in Mosta na Soči ter Nove Gorice, ki redno trenirajo v Plezalni šoli Peter Mrak, se je na tekmi pridružila tudi skupina plezalcev iz Žirov.

Športno plezalna tekma - Most 2013-1V finale, kjer so plezali slepo (s kapo na glavi), so se uvrstili vsi, ki so vse tri kvalifikacijske smeri priplezali do vrha. Takih je bilo kar 11, a v finalu je brez gledanja uspelo osvojiti vrhove le trem (Petru, Špeli in Žigu).

Udeleženci srečanja so se poskusili povzpeti tudi na vrh žrdi, vrvi in lestve in večina plezalcev je dokazala, da to že dobro obvlada. Da pa so spretni tudi z žogo, so pokazali pri metih iz skrinje. Tudi pri tem preizkusu ni šlo brez plezanja, saj se je bilo potrebno pred metom z žogo povzpeti na skrinjo.

Zahvala za izvedbo plezalnega srečanja gre vsem udeležencem, ki so poskrbeli za sproščeno vzdušje in predvsem vsem staršem plezalcev, saj so priskočili na pomoč, kjer je bilo potrebno.

Jubilejno srečanje smo tudi tokrat zaključili s podelitvijo in torto, ki je nosila verze Pavčkove pesmi Popotnik: »Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca …«. Plezalcem v prihodnji sezoni želimo, da bodo uspešno in varno delali korake v svetu vertikale in to prav do vrha smeri.

 Več slik o dogodku najdete na povezavi:  http://www.facebook.com/media/set/?set=a.433411376728843.95505.356352401101408&type=1

Avtor;   Peter Mrak

Natisni E-naslov