Planinsko društvo Tolmin

Tabor za mlade planince na planini Razor

t Planinski tabor za nadarjene učence in učenke, potekal je od 2. do 4. junija  na planini Razor nad Tolminom in je bil že tretji po vrsti.

Tabora, organiziran je bil v okviru programa FIHO, se je udeležilo kar 35 učencev in učenk  zadnjih razredov osnovnih šol iz Bovca,  Kobarida, Tolmina, Mosta na Soči in Podbrda. Pod vodstvom gorskih reševalcev, planinskih vodnikov ter šolskih svetovalnih delavk so pridobivali potrebno znanje za varno in prijetno obiskovanje hribov in gora. Spoznavali so planinsko opremo, se učili načrtovanja in izvedbe planinske ture, orientacije in uporabe GPS naprav, nudenja prve pomoči, meteorologije pa tudi preživetja v gorah. Vse to znanje so lahko s pridom uporabili na treh planinskih izletih in sicer na Vogel, Grušnico in Globoko. Medtem, ko sta prva dva minila v znamenju dežja in megle, je zadnji minil v lepem, sončnem vremenu.

 

 Popoldanski in večerni čas je bil namenjen predstavitvam, predavanjem in družabnim igram. Tako so svoj poklic in delo, povezano tudi z ekologijo, predstavili bivši - uspešni učenci tolminske gimnazije Peter Mežnar, Blaž Stres in Miranda Bratkič. Prikazu dela z reševalnim psom so sledila  potopisna predavanja iz domačih in tujih gora ter veliko družabnih iger, pri katerih so se udeleženci prijetno zabavali.

 

 Prijazno osebje Planinskega društva Tolmin je ves čas tabora skrbelo, da ni bil nihče lačen ali žejen in da je bilo bivanje v koči na planini Razor zelo prijetno.

Za več fotografij pritisni tukaj .

Miljko LESJAK

GRS Tolmin

 

Natisni E-naslov