Planinsko društvo Tolmin

Zimovanje na Planini Kuhinja

pk V prvi polovici aprila smo se mladi planinci iz Tolmina odpravili na planino Kuhinja, kjer smo preživeli tri nepozabne dni.

V dolini je bilo prijetno toplo, pod vznožjem Krna pa smo doživeli spremenljiva vremenska stanja. Petek nam je podaril sončno in precej toplo vreme. Po prihodu v kočo smo izkoristili zadnje sončne žarke in se sprehodili do bližnje planine Leskovca. V soboto smo si v dopoldanskih urah ogledali naravno znamenitost- KAMNITO GOBO. Na poti so nas greli topli žarki sonca, ki so se po kosilu skrili za oblake. Popoldanske ure so bile zapolnjene z rahlim dežjem in delavnicami, ki so jih vodile mentorice Špela, Andreja, Melita in vodnica Bojana. Sami smo izdelali razglednico za starše in okrasek za svinčnik. Ne boste verjeli- doživeli smo tudi pravo modno revijo. Pred spanjem smo si ogledali še film Garfield. V nedeljo smo se odpravili do bližnje Planice, od koder smo se hitro »pobrali« nazaj v dolino, saj nam je veter prinesel snežno ploho.

Imeli smo se lepo. Da bi bilo vzdušje še lepše, je za naše lačne želodčke poskrbela kuharica Martina. Mmmm, kako je bilo dobro- posebno njen kruh. Pridni so bili tudi mladi planinci in seveda njihove mentorice. Pa si poglejte, kako so jim minevali dnevi s klikom tukaj .

Melita Drol, mentorica planinske skupine

Natisni E-naslov