Planinsko društvo Tolmin

Občni zbor jamarske sekcije, 12.2.2016

Vsako leto februarja, se jamarji zberemo na letnem občnem zboru, da preletimo aktivnostib_250_150_16777215_00_images_Jana_arga.jpg minulega leta in napravimo načrt dela za naprej. Letos se je zbora udeležilo 14 jamarjev in 2 gosta.
Načelnik sekcije Zdenko Rejec je v svojem poročilu na kratko predstavil letno statistiko in aktivnosti. Poudarek je bil na raziskovanjih jam Migovca. Podana so bila tudi poročila inštruktorjev, blagajnika in jamarske reševalne enote.
Po uradnem delu so bila na vrsti volitve, saj se je g. Rejec odločil da vodenje kluba prepusti mlajši generaciji. Za novo načelnico je bila izvoljena Jana Čarga, dolgoletna članica JSPDT.
V okviru volitev so bila tudi dogovarjanja o tem, kdo bo nadomestil vlogo inštruktorjev ter blagajnika.
Po uradnem delu je sledila pogostitev in sproščeni pogovori.
Tekst Jana Čarga, foto ICCC

Jana Čarga, nova načelnica jamarske sekcije društva, je aktivna jamarka že več kot 12 let,  aktivno sodeluje z ICCC (Imperial College Caving Club) iz Londona, s katerim tolminski jamarji že vrsto let v poletnih taborih raziskujejo razvejane jamske sisteme v Tolminskem Migovcu.  
Jana ima tudi javno pooblastilo Ministrstva za okolje in prostor za izvajanje usposabljanja za samostojno jamarsko delovanje.

Natisni E-naslov