Planinsko društvo Tolmin

GRS Tolmin - Reševanje lovskega psa

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_2023_resevanje_psa_3.jpgPo dolgih letih je mesec december 2022 minil brez ene same intervencije reševalcev Postaje GRS Tolmin. A že drugega dne v novem letu smo zabeležili prvo reševanje na pobočju Korade nad vasjo Zamedveje.  Na skupnem lovu je lovski pes med pogonom za divjadjo zašel v strm skalnat teren nad sotesko, iz katerega se sam ni mogel rešiti.

Tudi lovci so ob pogledu na blatno in spolzko pobočje hitro ugotovili, da bi bilo reševanje brez vrvi tvegano. Poklicali so na 112 in nas zaprosili za pomoč. 

Lovski pes se je nahajal v strmem pobočju na polici kakšnih 12 m nad sotesko. Približno 60 m spusta z vrvjo je bilo potrebno, da je do njega prišel reševalec, mu nadel oprt, potem pa smo oba spustili do dna. Manjšo rano na nogi, ki jo je dobil pri pregonu divje svinje, so mu oskrbeli kar lovci sami.

Kot zanimivost, v zadnjih 3 letih smo 4 krat reševali pse, nazadnje v januarju 2022, ko smo reševali psa, ki je padel s poti v težko dostopen teren. 

GRS Tolmin

Miljko Lesjak

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov