Planinsko društvo Tolmin

Postaja GRS PD Tolmin - Občni zbor

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_GRS_17_GRS-zbor-2017_2.jpgKar nekaj se jih je prijelo za glavo, ko smo  za datum občnega zbora reševalcev Postaje GRS Tolmin določili petek trinajstega. Ko se je še polna luna odločila, da se bo ta dan prikazala v vsej svoji velikosti in ko so vremenarji napovedali, da bo tisti večer snežilo in da bo poledica na cestah, so se zamislili še preostali. 

 

 Nekateri povabljeni so zaradi slabe vremenske napovedi celo opravičili svojo udeležbo in ... zgodilo se ni nič. Nesreč na ta dan ni bilo,  vreme se je pokazalo v prijaznejši luči in luna je mirno odplavala po nebu. Zgodil pa se je občni zbor. Mirno in brez presenetljivih dogodkov. Če se vse lahko zmeniš med letom, potem na občnem zboru to samo potrdiš. 

 Na kratko: V preteklem letu smo pridobili novo terensko vozilo, štiri nove inštruktorje, šest novih reševalcev, enega novega reševalca letalca, dva nova zdravnika letalca, štiri nove pripravnike in potegnili črto pod petinsedemdesetimi intervencijami. Leto ni v ničemer odstopalo od prejšnjih in tudi število intervencij je ostalo na desetletnem povprečju.

 Kot se spodobi, so zbor počastili tudi vabljeni gosti: Uroš Brežan, župan občine Tolmin,  Anes Voloder, Suda Mešukić in Faris Prevljak, reševalci postaje GSS Konjic (BiH) , Dakskobler Jože, poveljnik OŠCZ Tolmin, Kristina Rutar, svetovalka za CZ Občine Tolmin, Janez Rozman in Arh Miha iz Društva GRS Bohinj, Mara Vidic, podpredsednica PD Tolmin, Tomaž Štenkler, predsednik PD Podbrdo, Žarko Rovšček, kronist PD Tolmin, Irena Požin, računovodkinja PD Tolmin in novinarka Janja Kragelj.

 Tudi letos so se nam na zboru v okrepčevalnici Tolminska korita v Zatolminu pridružile naše boljše polovice. Po obilni večerji so Kraški ovčarji,  zdaj že naš "zamejski hišni bend", poskrbeli, da smo se divje zavrteli in da je zabava trajala dolgo v noč.

Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Besedilo in foto: Miljko Lesjak

 

Natisni E-naslov