Planinsko društvo Tolmin

Razstava fotografij Fotografske skupine v Šoštanju

b_250_150_16777215_00_images_stories_fotoskupina_2016_otanj_2016_9.jpgZ velikim veseljem smo se odzvali povabilu Planinskega društva Šoštanj, da v njihovih prostorih razstavimo  fotografije naše 6. pregledne razstave. To razstavo smo letos v mesecu aprilu prvič postavili na ogled v Galeriji Kinogledališča v Tolminu.

Tako se nas je šesterica članov Fotografske skupine PD Tolmin v petek, 2.12.2016 odpeljala v Šoštanj. Po prihodu smo se najprej lotili dela in v razstavnih prostorih Vile Lučka, kjer domuje Planinsko društvo Šoštanj, postavili razstavo.

 

Čas med postavitvijo razstave in njeno otvoritvijo so naši gostitelji izkoristili za predstavitev delovanja njihovega društva in zgodovine Šoštanja. Po kosilu smo se sprehodili do Pustega gradu, s katerega se odpre lep razgled na mesto in okolico. Ogledali smo si še Muzej usnjarstva na Slovenskem in prostore njihovega Planinskega društva.

Po uvodnem pozdravu predsednika PD Šoštanj Mateja Koritnika, je Miljko Lesjak prisotne obiskovalce popeljal skozi projekcijo fotografij z naslovom "Tolminska - na sončni strani Alp".  V nadaljevanju je besedo povzela predsednica PD Milena Brešan, ki je predstavila delovanje Fotografske skupine, opisala Planinsko društvo Tolmin in prisotne povabila na ogled razstavljenih fotografij. Odziv obiskovalcev ob ogledu razstave je bil zelo pohvalen. Med pogostitvijo, ki je sledila, smo v prijetnem pogovoru stkali številne prijateljske vezi.

 Razstava fotografij bo na ogled postavljena do sredine januarja 2017.

Več fotografij s postavitve in z odprtja razstave si lahko pogledate tukaj.

 Fotografije: Milena Brešan, Miljko Lesjak, Miran Klinkon

Natisni E-naslov