Planinsko društvo Tolmin


Warning: getimagesize(images/stories/fotoskupina/2016/Theme A - Darja Gruntar.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/stubra01/domains/pdtolmin.si/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/stories/fotoskupina/2016/Theme A - Darja Gruntar.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/stubra01/domains/pdtolmin.si/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Fotografska skupina razstavlja v Hiši kulture v Šmartnem

b_150_100_16777215_00_images_stories_fotoskupina_2019_martno_2019_1.jpgOdprtja 8. pregledne razstave Fotografske skupine PD Tolmin 26.5.2019 v Brdih so se udeležili številni ljubitelji fotografije. Pridružil se jim je tudi predsednik Fotografske zveze Slovenije Igor Debevec, ki je ob 10-letnem jubileju, skupini podelil bronasto plaketo Fotografske zveze Slovenije.

Razstava je na ogled do konca junija. Več fotografij si lahko pogledate tukaj.

Foto Miljko Lesjak

Natisni E-naslov

Program tur in pohodov za leto 2019

Program planinskih tur in pohodov v letu 2019 je pripravil vodniški odsek, ki si pridržuje pravico do odpovedi pohoda oz. ture v primeru nezadostnega števila udeležencev, slabega vremena ali ostalih objektivnih razlogov. Pridržujemo si tudi pravico do spremembe datuma oziroma smeri pohoda, če bi tako narekovali že omenjeni razlogi. Udeleženci morajo biti za turo oz. pohod ustrezno pripravljeni in opremljeni. Na zahtevne in zelo zahtevne ture se lahko podajo samo člani z ustrezno telesno pripravljenostjo in izkušnjami iz visokogorja. Vodnik ture oziroma pohoda ima pravico zavrniti udeleženca pred ali med turo oziroma pohodom, če je le-ta neprimerno pripravljen, opremljen ali je nediscipliniran. Hodimo na lastno odgovornost! Razpis posameznega pohoda oz. ture je objavljene na oglasnih mestih in na spletu http://www.pdtolmin.si/ (novice). Vodniki zbirajo prijave na posamezno turo praviloma v četrtek pred turo ob 18.30 uri v pisarni PD.

Vabimo vas, da se nam pridružite:

Januar

Datum

Tura, pohod

Kratek opis

Zahtevnost*

Vodnik

13. Črvov vrh, 974m Nočni zimski pohod ob polni luni na Črvov vrh. Lahka zimska tura, hoje 4 ure. LZ Vinko Pagon

Februar


 

3.

predvidoma

med 10. in 17.2.

 

Dobrač,
2166m

Dobrač je masivno pogorje, ki se nahaja zahodno od Beljaka. Na vrhu stoji križ, nekaj metrov pod njim slovenska cerkvica in pod obema vrhovoma še planinski dom in 100 metrov visok televizijski stolp. Izhodišče ture je Rosstratte. Glede na snežne pogoje, se odpravimo po cesti ali naravnost po hribu do vrha in po snežnih strminah smučamo na izhodišče. Tura je primerna za turni smuk ali pohodnike.

LZ

 Alenka Lužnik

8.

Po poti kulturne dediščie

Pohod je posvečen našemu velikemu pesniku Francetu Prešernu. Lahka tura, hoje 4 ure.

L

Rudi Rauch

24.

Rejcev vrh

Lahka zimska tura, hoje 4-5 ur.

LZ

Slavica Boljat

Marec

3.

Po Vojkovihh poteh na Nanos

Na Nanos vodi več poti, izbrali bomo najlažjo, glede na razmere. Hoje 4 ure.

L

Rudi Rauch

24.

Porezen, 1632m

Tradicionalni zimski pohod, hoje 4-5 ur. Glede na razmere  je pohod lahko zahteven. Obvezna zimska oprema.

LZ

Vinko Pagon

30.

Po stopinjah Valentina Staniča

Od Vrhovelj na vrh Korade in spust v Kanal. Lahke, deloma zahtevne hoje 4-5 ur.

L

Rudi Rauch
Slavica Boljat

April
 


6.
Idrijska železnica ali Feldban
Ozkotirna železnica "feldban" je bila zgrajena v treh tednih med prvo svetovno vojno. Spoznali bomo zanimive predore in
hodili še po vidnih nasipih železnice. Za lahko, deloma tudi zahtevno pot,
bo 4 ure hoje.

L

Mara Vidic

13.-14.

23.-24.

Rečiška krožna pot

Pot obkroži idilično Rečiško dolino ,ter po osmih vrhovih vzhodnega dela Posavskega hribovja. Cela pot je dolga 34,4 km, najvišji vrh je visok 1122m, najnižji 220m. Srednje lahka tura, dnevno 6-7 ur hoje.

L

Darij Kenda
Slavica Boljat


28.

Konj, 1803, Kamniško Savinjske Alpe

V veznem grebenu, med Veliko planino in osrednjo skupino Kamniško-Savinjskih Alp, se dviga vrh Konja. Z izhodišča v Kamniški Bistrici, se bomo povzpeli z nihalko na Veliko planino. Od tu bomo nadaljevali mimo planin: Konjščica, Dol in Rzenik, do vrha. Sestop po isti poti. Lahke hoje bo 5-6 ur.
L

Davorin in Nada Gaberšček

Maj

4.

11.

Ob žici okupirane Ljubljane

Tradicionalni pohod - 33km, lahke hoje 7-8 ur.

L

Mara Vidic

12.

Kobesnock, 1820m, Ziljske Alpe

Solkan-Kekec-Škabrijel

 

Razgleden vrh nad Ziljsko dolino. Izhodišče ture na Windischehohe/ Venetski vrh,1110m.  Za krožno pot, delno zahtevno, bomo rabili 4-5 ur.

Pohod in druženje ob 70- letnici, ki ga organizira PD Nova Gorica. Izhodišče ture je v Solkanu ob 9 uri na Trgu Jožeta Srebrniča.


Z

L


Slavica Boljat

   
18.


Po Kosmačevi učni poti

Iz Dolenje Trebuše do Mosta na Soči, nato z ladjo do sotočja Soče in Tolminke, ter zaključek v knjižnici Cirila Kosmača. Lahka tura, hoje 6 ur.

L

Mara Vidic

19.

1.6.

Stubeck, 2370m

Kopasti vrh nad Gmundom, ki je raj za ljubitelje turne smuke. Očarljiv je pozno  pomladi, ko po planinah zacvetijo gorske rože. Izhodišče je pri koči Frido Kordon, na višini 1640m. Vzpenjamo se po zmerno položnih planinah do vrha in  prelepih razgledih, na tritisočake okoli nas. Pot je primerna tudi za pohodnike z manj kondicije.

L

Alenka Lužnik

26.

43. pohod na pl. Sleme, 1448m

Spominski pohod iz Tolmina na planino Pretovč in pl. Sleme. Lahke hoje 5-6 ur. Krajša možnost iz vasi Krn, hoje 2 uri.

L

Rudi Rauch   Mara Vidic
Alenka Lužnik

Junij

1.

29.

Skutnik, 1721m, Kaninsko pogorje Izhodišče ture na Žagi po markirani poti , nato  po brezpotju, čez dve planini proti vrhu, kjer se nam odpre lep razgled na Kaninsko pogorje. Sestop nadaljujemo po grebenu proti planini Kal in Učji, kjer turo zaključimo.  Lahke hoje bo 7-8 ur.

L

 

Mija Kokošin

2.

Od češnje do češnje

Pohod poteka po poteh goriških Brd, ki imajo imena po starih češnjah. Lahke hoje  4-5 ur.

L

Slavica Boljat

8.

Po poteh naravnih vrednot in kulturne dediščine
Zahtevna tura, hoje 5-6 ur.

       Z

Gorazd Kutin

15.

Dan slovenskih planinskih doživetij

Srečanje slovenskih planincv na Lisci.

L

Milena Brešan

22.-29.

Chamonix, treking

Program za treking Chamonix bo objavljen dva meseca pred odohodom na spletni strani društva.
L

Alenka Lužnik


30.

Rauchkofel, 2460m, Karnijske Alpe

Razgledna gora nad Volajerskim jezerom. Izhodišče ture pri koči Tolazzi, mimo Volajer jezero in po travnatem pobočju na vrh. Sestop po isti smeri. Zahtevne hoje, 6-7 ur.
Z

Nada in Davorin Gaberšček

 Julij

6.

Črna prst, 1844m

Iz Podbrda se z vlakom zapeljemo do Bohinjske Bistrice, kjer je izhodišče ture. Sledili bomo markirani poti, mimo Oražnove koče na sedlo Čez Suho, 1760m in na vrh. Sestop do vasi Trtnik in naprej v Podbrdo.
L

Mija Kokošin

avgust

Dolomiti, Brenta

Izlet organizira in izvaja Alenka Lužnik, s.p. in ne PD Tolmin.
Program bo znan mesec pred odhodom.

Z

Alenka Lužnik

14.

Jezerska Kočna, 2530m, Kamniške Alpe

Druga najvišja gora v Kamniških Alpah. Izhodišče ture v Ravenski Kočni in vzpon do Češke koče, ter po Kremžarjevi poti do Zdolške škrbine na vrh. Sestop po isti poti. Obvezna oprema: plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada. Zelo zahtevne hoje, 9-10 ur.  
ZZ
 
Nada in Davorin Gaberšček

21.

Srečanje planincev na planini Razor

Tradicionalno srečanje planincev in drugih ljubiteljev gora s kulturnim programom.

L

 Milena Brešan


28.

31.8.

Torre-Clampil, 2079m, Torre Winkel, 1845m, Karnijske Alpe

Neznana vrhova nad Mokrinami. Izhodišče ture bo na cesti, ki pelje na Mokrine, pri kasarni Marta Laritti in proti planini Winkel (planina Kot). Med balvani najdemo stezo, ki nas popelje po grebenu na oba vrhova. Sestop na sedlo med Konjskim Špikom in Torre Clampil, ter po dolini na izhodišče. Zelo zahtevne hoje bo štiri-pet ur. Obvezna oprema: plezalni pas, samovarovalni komplet in čelada.
ZZ

Slavica Boljat

Avgust

9. - 11.

Kaninsko pogorje

Z zadnjo  kaninsko žičnico se zapeljemo do postaje D in po markirani poti do Skalarjevega doma. Drugi dan se bomo povzpeli na Veliki Kanin in sestopili preko Kaninskih podov do koče. Tretji dan po zavarovani poti do okna v Prestreljeniku in vzpon na vrh. Sestop do postaje D in z gondolo v dolino.  Dnevno bo zelo zahtevne hoje  6-7 ur.  Obvezna oprema: plezalni pas, samovarovalni komplet, čelada.

 

ZZ

 

Slavica Boljat


25.

Lagazuoi  Piccolo, 2778m, Dolomiti

Zapeljeli se bomo skozi Cortino d Ampezzo na prelaz Passo di Falzarego v Dolomitih, kjer bo izhodišče. Na vrh se bomo podali skozi galerijo, po zahtevni poti mimo koče. Sestopili bomo po običajni poti, možnost z nihalko. Potrebna oprema: čelada in svetilka. Zahtevne hoje  5 ur. Prijave do, 11.8.2019.
Z

Davorin in Nada Gaberšček

 September
 


1.

6.10.

Goličica, 2101m Julijske Alpe

Vrh je zaradi osamljenega, daleč navzven  pomaknjenega položaja nad Trento, prvovrstno razgledišče. Tura je tipično trentarska. Izhodišče ture je pri cestarski stavbi na vršiški cesti in po zelo zahtevnem brezpotju na vrh. Sestop po isti smeri. Skupne hoje bo 7- 8 ur. Obvezna čelada.

ZZ

Slavica Boljat

8.

Veliki Koritnik, 2280m ali Trogkofel, Karnijske Alpe

Najbolj postavna gora v vzhodnem delu grebena Karnijskih Alp nad Mokrinami. Izhodišče ture bo na planini Rudnig, 1621m, kjer naprej prečkamo smučišča na sedlo. Nadaljujemo čez steno na italijanski strani, po zavarovani poti T3 in po lestvah na vrh. Sestop po isti smeri. Tura je zelo zahtevna, hoje bo 5-6 ur. Obvezna oprema: plezalni pas, samovarovalni komplet in čelada.


ZZ

Alenka Lužnik

14.

19.10.

Vršič vrh, 1737m

Izhodišče, parkirišče pri izviru Soče, nato  po peš poti  na Vršič. Nadaljujemo skozi gozd, čez potok Limalico do prelaza Vršič, mimo Tičarjevega doma in Poštarskega doma, na vrh. Lahke hoje bo 5-6 ur.

 

L

 

Mija Kokošin

28.

Breški Jalovec,
1613 m

25. tradicionalni pohod iz Breginja, preko Malega in Velikega Musca na vrh. Sestop v vas Brezje in prevoz do Breginja. Lahka tura, hoje 7 ur.

L

Nada in Davorin Gaberšček

29.

Festival pohodništva Doline Soče:

Brinica ali Viškorška gora, 1636m

Izhodišče v Terski dolini pri  kasarni Tam  na Meji in po markirani poti ( Sentiero Italia) na sedlo, ter po izpostavljenem grebenu na vrh. Sestop nazaj na sedlo in po drugi smeri (742 in 711a), na izhodišče. Po deloma zahtevni poti, bomo hodili 5-6 ur. Obvezna čelada.

 

 L

 

Slavica Boljat

 

Oktober

6.

13.

Burnjak, praznik kostanja


Praznik prirejajo Slovenci iz Benečije. Pohod poteka po zgodovinskih in kulturnih znamenitostih Benečije. Lahke hoje 3 ure

L

 


Slavica Boljat

      
      20.

   12.10

Bose Nase, 2227m

Vrh se dviga nad krajem Lendorf pri Spittalu v Avstriji. Lahka tura, hoje 4-5 ur.

L

Alenka Lužnik

20.

Banjšice

Pohod po Sedevčičevi poti.

L

Milena Brešan


26.

Vrh Krnega dola, Mt. Cregnedul, 2351m

Zahodne JulijskeAlpe
Turo pričnemo na Nevejskem prevalu do zgornje planine Krni dol. Malo nad njo, pri ruševinah, zavijemo na neoznačeno mulatijero, ki se pne čez prostrane visine (Plagnota) naravnost proti Krnjedolski škrbini. Od tu še lažji vzpon na vrh. Sestop po travnatem hrbtu na sedelce Scalini in na izhodišče. Zelo zahtevne hoje bo 6-7 ur. Obvezna čelada.


ZZ


Slavica Boljat

 

November

9.

Krn-pohod spomina 1918-2019

Iz Lepene do Krnskega jezera, sestop po isti poti. Lahke hoje 4-5 ur.
Pohod je posvečen spominu padlih in umrlih vojakov na soški fronti in koncu 1. svetovne vojne. Spominska slovestnost bo ob 13. uri ob Krnskem jezeru.

LZ

Mara Vidic

17.

24.

Po stezicah, ki so včasih bile…

Tokrat bomo iskali stezice po Šentviški planoti.

L

Vinko Pagon

December

1.

Jelenk, 787m

Iz Kanala do naselja Kanalski vrh, mimo lovske koče na vrh. Sestop v Avče. Lahka tura, hoje 5-6 ur.

L

Slavica Boljat

8.

Miklavžev pohod na Krasji vrh, 1773m

Izhodišče ture v Drežniških Ravnah pri koritu. Po markirani poti na vrh.  Sestop na planino Zaprikraj ter po cesti na izhodišče. Tura je zahtevna zaradi zimskih razmer. Hoje 5- 6 ur. Obvezna zimska oprema: čelada, cepin, dereze.

Z

Davorin in Nada Gaberšček

21.

Javornik, 1240m

Zimska tura, hoje 4 ure.

L

Rudi Rauch

22.

Ob meji brez meje

Trasa pohoda je vsako leto drugačna, pohod je nezahteven, krožna pot. Na pohodu spoznamo različne dele Brd na slovenski in italijanski strani. Hoje 4 ure.

L

Slavica Boljat

26.

Nočni pohod
na Mengore

Ko se znoči se iz Modrejc povzpnemo na Mengore in sestopimo po krožni poti v Modrejce. Lahke hoje 4 ure

L

Mara Vidic

 
Seznam vodnikov - telefonski kontakti

 1

Boljat  Slavica

051 622 962  

 2

Brešan Milena   

041 743 356  

 3

Flajs Jelko

041781 260

 4

Gaberšček Nada

031 876 010

 5

Gaberšček Davorin

031 868 031

 6

Gorjup Simon

031 344 967  

 7

Kenda Darij

041 774 631

8

Kokošin Mija

031 890 079

 9

Kutin Gorazd

051 238 315

10

Lužnik Alenka

051 387 864

 11

Pagon Vinko

041 261 075

12

Rudi Rauch

031 756 082

13

Vidic Mara

040 232 898


POHODI V LETU 2019 /vse vodi Rudi Rauch tel. 031 756 082/

 

januar

V bližino slovenske obale

Sprehodili se bomo ob meji med Jelarji in Debelim rtičem.

L

februar

Po Kolovratu

Prehodili bomo krožno pot od sedla Solarji, preko Klobuka ( Na gradu ) in Trinškega vrha do Nagnoja in se po cesti vrnili na izhodišče. 
 

L

 

marec

Na stari grad nad Smlednikom
Ob kapelicah Križevega pota se bomo iz Valburge povzpeli do obnovljenih razvalin gradu. Pohod bomo po gozdnih poteh in stezah nadaljevali mimo sv.Tilna do Repenj.
 

L

 

april

Na Volnik

Volnik je 546 m visok vrh na nekdanji slovensko italijanski meji. Nanj se bomo povzpeli iz Cola pri Repentabru, nato pa se spustili v Krajno vas.

L

 

maj

Med cvetoči ruj na Krasu

Ruj poznamo, ko v jeseni pordeči kraško pokrajino. Nič manj pa ni lep, ko v maju zacveti v nešteto niansah barv v svojih puhastih cvetovih. Ogledali si ga bomo na Komenskem Krasu.

L       

junij

Po Soški poti Soča - Bovec

Pot poteka, izmenoma, po obeh bregovih Soče. Prečili jo bomo po mostovih in zibajočih brveh. Med drugim si bomo, med pohodom, ogledali Velika korita Soče in korita pri Kršovcu.

L

julij

Do koče v Krnici

Krnica je dolina na severni strani Prisojnika. Do koče se bomo podali od ruskega križa na cesti Kranjska gora – Vršič, nato pa pohod nadaljevali ob Pišnici do Jasne in v Kranjsko goro.

L

avgust

V NEZNANO 

Vsako leto je pohod v avgustu rezerviran za pohod v neznano. Tudi letos se ne bomo izneverili tradiciji. 

L

september

V okolico Dobrne

V okolici Dobrne je sedem krajših ali daljših pešpoti. Naš pohod bomo izvedli po eni izmed njih.

L

oktober

Na Slemnovo špico

Slemenova špica je vrh na severni strani Male Mojstrovke. Iz njega je, med drugim,direkten pogled na Planico in njene skakalnice. Osvojili ga bomo iz Vršiča.

L

November

Na Čaven

Pohod bomo izvedli, najprej po planinski poti, od ceste Predmeja – Lokve do Koče Antona Bavčarja na Čavnu, nato pa se spustili na Predmejo.

L

december

Pred domačim pragom

Vremenu primerno bomo izvedli pohod v bližini Tolmina.

L

 

Program pohodništva izvajamo v sodelovanju z Društvom upokojencev občine Tolmin.
Rudiju Rauchu pri zavarovanju izletov pomagajo Jelko Flajs, Emil Kogoj in Vlado Šorli.  

*Legenda: L- lahka nezahtevna pot, Z- zahtevna pot, ZZ- zelo zahtevna pot, LZ - zahtevnost odvisna od snežnih razmer, TS - turna smuka

Natisni E-naslov

Alpinistična šola 2018/2019

Vabljeni na uvodno predavanje z diapozitivi, ki bo v petek 12. 10. 2018 ob 19:00 v Gorniškem učnem centru v Tolminu, ko bomo tudi dodatno predstavili program šole.b_150_100_16777215_00_images_Alpinistina-ola-2018-2019.png

Natisni E-naslov

Zapora ceste Ljubinj - Podkuk

Občina Tolmin sporoča, da bo nadaljevala z deli na cesti Ljubinj - Podkuk, tako da:
  • bodo od 1. do 6.10.2018 med 7.30 in 17. uro 20-minutne popolne zapore ceste,
  • od 8.10. do 20.11.2018 bo popolna zapora prometa,
  • ob sobotah se izvaja delna zapora prometa z občasnimi 20-minutnimi popolnimi zaporami,
  • ob nedeljah in praznikih bo cesta normalno prevozna za vsa vozila.

Natisni E-naslov

Koča je do konca oktobra odprta ob sobotah in nedeljah

Koča na planini Razor je odprta in oskrbovana do konca oktobra ob sobotah in nedeljah, če je vreme primerno. b_150_100_16777215_00_images_truklji_IMGP9499_r_A.jpg
Vabljeni, jesen je za nekatere najlepši letni čas.

Koča bo v soboto in nedeljo (29. in 30.9.) odprta, poslovanje pa bo zaradi vzdrževalnih del nekoliko ovirano, vendar bo osnovna ponudba zagotovljena.

Natisni E-naslov

ORIENTACIJSKI TEK – ZIMSKA LIGA 2017/2018

b_150_100_16777215_00_images_stories_orientacija_2018_ZL-Natan1.jpgČlani orientacijske sekcije pri PD Tolmin smo se udeležili številnih tekem Zimske orientacijske lige 2017/18. S tekmo 4.marca 2018 v Ajdovščini se je Zimska liga uspešno zaključila. V letošnjem letu je liga obsegala 20 raznolikih tekem na različnih terenih in krajih po zahodni in osrednji Sloveniji, dve tekmi sta bili izvedeni tudi v zamejstvu (Italija). Eno od tekem je ob pomoči Orientacijskega kluba Azimut dne 23.decembra 2017 izvedla tudi O-sekcija PD Tolmin. Tekme se je udeležilo skupaj 37 tekmovalcev. Tudi domači tekmovalci so dosegli dobre rezultate. Člani O-sekcije PD Tolmin so se skupaj udeležili 12 tekem zimske lige. V skupnem seštevku se je najbolje odrezal Natan Maj Poženel.  Dosegel je prvo mesto med moškimi v kategoriji B. Člani orientacijske sekcije Tolmin mu za dosežek iskreno čestitamo!

Preberi več

Natisni E-naslov

Gora nad Lopato

b_150_100_16777215_00_images_stories_pohodi_2017_Nad_Lopato_2017_3.jpgGora je 569 m visok kucelj sredi Ložniškega gričevja pri Celju. Rudi je s svojo skupino štartal v kraju Lopata in se po krožni poti vrnil na izhodišče. Na vrhu kuclja stoji cerkev sv. Kunigunde.Gora je kljub nizki nadmorski višini lepo razgledišče.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Foto in besedilo: Senka Krapež

Natisni E-naslov

Na Staro Goro

b_150_100_16777215_00_images_stories_pohodi_2017_Stara_gora2_2017_4.jpgRudi je svojo številno skupino planincev upokojencev v marcu 2017 peljal v Benečijo. Povzpeli smo se na Staro Goro.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 Foto: Senka Krapež

Natisni E-naslov

Naš član Miljko Lesjak je zopet dosegel lep uspeh.

b_150_100_16777215_00_images_stories_fotoskupina_2017_Miljko_Lesjak_Dekle_v_galeriji_R.jpgNa mednarodnem fotografskem  natečaju, ki sta ga skupaj organizirala Foto klub Anton Ažbe Škofja Loka in Kulturno društvo Poljane, z naslovom: »KONTRASTI IN NASPROTJA «,  je Miljko Lesjak imel 7 sprejetih fotografij.

Za fotografijo  "Dekle v galeriji"  (tema Kontrasti in nasprotja) je prejel drugo nagrado.

Čestitamo!

Natisni E-naslov

Plaketa Občinske športne zveze Tolmin Slavici Boljat

b_150_100_16777215_00_images_stories_pd_2017_Slavica_5.jpgSlavica Boljat spada med tiste, ki so s svojimi prizadevanji postali prepoznavni tudi izven planinskih krogov. V torek 21. 3. je prejela Plaketo OŠZ Tolmin. Članica Upravnega odbora PD Tolmin je postala najprej v letih 1989 – 1997, nato pa od 2009 dalje do danes. Vmes je bila med 1997 in 2009 članica častnega razsodišča PD.

Preberi več

Natisni E-naslov

Koči na planini Razor ponovno prestižno priznanje

b_150_100_16777215_00_images_stories_pd_2017_certifikat.jpgMed prejemniki certifikata »Okolju prijazna koča« je ponovno tudi koča na planini Razor. S tem se podaljšuje ta prestižni naziv, ki ga je koča že imela, v naslednje štiriletno obdobje 2017-2021. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je tak certifikat najboljša potrditev pravilnosti usmeritev Gospodarskega odseka PD Tolmin in kvalitetnega dela osebja koče, ki hkrati predstavlja veliko obveznost in odgovornost za naprej. Odseku veljajo iskrene čestitke!

V soboto, 4. februarja 2017, je v sklopu sejma Natour Alpe Adria 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala tudi 6. konference o planinskem gospodarstvu, ki je namenjena predsednikom in načelnikom gospodarskih odsekov planinskih društev, gospodarjem in oskrbnikom planinskih koč in drugim strokovnim delavcem v planinstvu, planinskim funkcionarjem. Poleg posveta o aktualnih vsebinah - obravnava izsledkov analize vzorčenja iztočnih voda čistilnih naprav v planinskih kočah, predstavitev rezervacijskega sistema za planinske koče članic Club Arc Alpin (Združenje planinskih organizacij alpskega loka), problematika oskrbništva v kočah oz. odnos med PD in najemniki ter aktualne informacije – so podelili tudi nove certifikate »Okolju prijazna planinska koča« in »Družinam prijazna planinska koča« za obdobje 2017 – 2021.

Natisni E-naslov