Planinsko društvo Tolmin

Cerkljansko hribovje skozi štiri letne ase

Vse ljubitelje dobre fotografije, narave in pohodništva vabimo, da se nam pridružite v sredo, 9. februarja 2011, ob 19. uri v knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu na videoprojekciji Cerkljansko skozi štiri letne čase Marka Čadeža, preedsednika Foto kluba Cerkno.

Tokrat ne bomo popotovali kam daleč. Cerkljansko hribovje kot alpsko predgorje se razprostira tako rekoč na našem pragu in se nam s strmimi bregovi, globokimi dolinami in neštetimi grapami ponuja v vsej svoji lepoti. Če jo seveda zmoreš do�iveti, tako kot to dobro zna Marko ČADE�,  ki skozi fotografsko oko uspe odkriti vse tiste skrite kotičke, ki površnemu obiskovalcu največkrat uidejo. Seveda pa je za dobro fotografijo potrebno tudi veliko fotografskega znanja.

Večer z video projekcijo bosta dopolnili predsednica Planinskega društva Cerkno Damjana Čade� in Katarina Filipič, ki bosta predstavili �e v letu 1979 odprto Idrijsko-cerkljansko planinsko pot, ki vodi po razgibanem terenu od Porezna do Javornika. Dopolnjena in predelana izdaja vodnika z zemljevidom je bila izdana v letu 2009.

Natisni E-naslov