Planinsko društvo Tolmin

Iskanje obljubljene dežele v Tibetu

V sredo, 13. januarja 2010, ob 19. uri vabimo v Knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu na Iskanje obljubljene dežele v Tibetu, ki nam jo bo z diapozitivi predstavil Edi Raspet iz Sedla.

Če si želite podoživeti enkratno avanturo v življenju, ki jo je okusila skupina pohodnikov v deželi najstarejših budističnih samostanov in templjev v Tibetu, vstopiti v neskončno divjino brezpotij in nomadske svobode, deželo svizcev, antilop in jakovih čred, potem ste vabljeni na večer, na katerem se bo predstavil z diapozitivi Edi Raspet.
Spoznali boste deželo, kulturo, tradicije in verovanja, ki so značilna za svet pod najvišjimi gorami v Himalaji. Veličastni pogledi proti vršacem so brez primere na svetu. Začutili boste lahko utrip romarjev, ki se zlivajo okoli templjev in napolnijo živahne ulice, s pohodom okrog svete gore Kajlaš pa se operejo vseh grehov tega življenja.
Vabimo vas na dolgo in naporno pot po divjih krajih, kjer nagajajo demoni in zli duhovi, lahko pa zaživite z bogovi, kot pravi tibetanska sutra.

Natisni E-naslov