Planinsko društvo Tolmin

Tomaž Hrovat: ČEZ PLANKE S TURNIMI SMUČMI

  1. cp1.jpgplaninski večer PD Tolmin v zimski sezoni 2022/2023

Knjižnica Cirila Kosmača v Tolminu, v sredo 5. 4. 2023 ob 19.00

Tomaž Hrovat: ČEZ PLANKE S TURNIMI SMUČMI

Gostu tokratnega planinskega večera, univ. dipl. ing. gozdarstva Tomažu Hrovatu je najljubša aktivnost v prostem času turno smučanje. Poleg objav v gozdarskem strokovnem in drugem tisku je planinski javnosti znan predvsem kot pisec številnih člankov v Planinskem vestniku, največ s področja turnega smučanja.

b_250_150_16777215_00_images_stories_pd_2023_cp3.jpgGlavni namen srečanja z njim je predstavitev njegovega najnovejšega vodnika z naslovom Čez planke s turnimi smučmi  - V bližnjem sosedstvu in doma. ki je nedavno izšel pri Planinski založbi.

Po uvodnem kratkem videu nas bo seznanil z zasnovo vodnika, kako je nastal in s pregledom ostale turno smučarske literature. Pozornost bo namenil področjem, ki ponujajo možnosti za turno smučanje in njihovim glavnim značilnostim. V vodniku je opisanih 15 izhodišč za turno smučanje v naši bližnji soseščini: v Karnijskih Alpah (Furlanija), Dolomitih, na južni in vzhodni Tirolski, na Koroškem, Salzburškem in na Štajerskem. Gre za turne smuke, ki doslej v naši literaturi povečini še niso bili opisani. Prav na koncu se vrne spet v domače Julijske Alpe. Nekaj izbranih tur bo avtor prikazal s pomočjo video projekcije. Rad bo odgovoril tudi na morebitna vprašanja obiskovalcev.

b_250_150_16777215_00_images_stories_pd_2023_p2.jpgTurno smučanje: »Pri njem se prepleta vse: lepota samotnih zimskih gora, poljuben pridih pustolovščine glede na izbrano turo, športni moment in dobra gorniška družba. Pa odkrivanje novih dolin in pokrajin, navad, kulturnih posebnosti … » (T. Hrovat)                   

Foto: Arhiv T. Hrovata.

Prisrčno vabljeni!

Natisni E-naslov