Planinsko društvo Tolmin

Tretji planinski večer je uspešno za nami

b_250_150_16777215_00_images_stories_pd_2023_foto_Zarko_Rovscek.jpgZapomnili si ga bomo, saj smo tokrat preizkusili odzivnost občinstva v popolnoma novi sredini, v dvorani Kinogledališča Tolmin, ki je za projekcijo filmov tako glede zvočnih kot tudi vizualnih učinkov gotovo najbolj primerna. Naleteli smo tudi na prijazno naklonjenost in razumevanje, najprej pri koordinatorici programa kino gledališča Špeli Mrak in nato pri tehničnem osebju. Želeli bi si tovrstnega sodelovanja z Zavodom za kulturo, šport in mladino tudi v bodoče.  

            Kino dvorana je veliko večja kot običajni prostor v knjižnici, ki je za naša tradicionalna predavanja in podobne tovrstne dogodke povsem primeren. Nismo imeli iluzij, da jo bomo napolnili, ker to še pri drugih prireditvah ni tako enostavno. Z negotovostjo smo pričakovali odziv občinstva, ki nas je na koncu presenetil. Po strukturi obiskovalcev lahko sodimo, da je bil dober obisk po eni strani rezultat oglaševanja prireditve preko običajnih kanalov, ki jih uporablja planinsko društvo (spletna stran in facebook PD, direktno obveščanje članov preko elektronskih naslovov), po drugi strani pa oglaševanja v rednih programskih publikacijah, FB strani zavoda in najavah bodočih prireditev pred projekcijami filmov. Z združenimi močmi smo torej dosegli obisk, ki vzbuja optimizem za naprej. Očitno je, da tovrstna kulturna ponudba v Tolminu ima svojo publiko, ne nazadnje živimo v krajih, kjer se še posebej zadnja leta outdoor dejavnosti intenzivno razvijajo. Potrebno se bo le še dodatno potruditi pri oglaševanju, predvsem v širšem prostoru, saj - tako v knjižnici kot tudi tokrat v kino dvorani - opažamo tudi posamezne obiskovalce od drugod. Želeli bi si jih še več. Tako lahko dosežemo, da bo naša dejavnost v ožjem in širšem družbenem okolju še bolj prepoznavna.

            Pa ne pozabimo! Do konca letošnje sezone nas čakata še dva zanimiva večera: z Edom Kozorogom o gorskem in turnem kolesarjenju od Dunaja do Grčije, s poudarkom na gorskih etapah (Velebit, Biokovo, Črna gora z Lovčenom), ter srečanje s člani fotografske skupine PD Tolmin na odprtju in ogledu pregledne razstave. O tem pa kaj več v naslednjih prispevkih.

 Zapisal Žarko Rovšček

Več fotografija tukaj

Natisni E-naslov