Planinsko društvo Tolmin

Zbor alpinistov 2013 bo tokrat na Tolminskem

V imenu Komisije za alpinizem PZS in letos predvsem v imenu Soškega AO vabimo vse alpinistke in alpiniste ter vse ostale člane odsekov ali klubov na Zbor alpinistov 2013, ki bo v soboto, 23. 11. 2013, v popoldanskih urah, v kampu Gabrje (včasih pri Đonsonu), pod vasjo Gabrje pri Tolminu (ca. 3 km iz Tolmina proti Kobaridu po lokalni cesti).

Spoštovane alpinistke in spoštovani alpinisti.

Komisija za alpinizem pri PZS že vrsto let organizira zbor alpinistov, katerega namen je v prvi vrsti druženje slovenskih alpinistk in alpinistov.

Po ustaljeni tradiciji organizacijo zbora alpinistov vsako leto prevzame drug odsek ali klub. Lani so odlično delo opravili člani AO PD Celje - Matica, ki so organizirali super zbor alpinistov na Okrešlju, http://www.ka.pzs.si/novice.php?pid=6879. Za letošnje leto pa so organizacijo prevzeli člani Soškega AO.

V imenu KA PZS in letos predvsem v imenu Soškega AO, vabimo vse alpinistke in alpiniste ter vse ostale člane odsekov ali klubov na zbor alpinistov 2013, ki bo v soboto 23.11.2013 v popoldanskih urah, v kampu Gabrje (včasih pri Đonsonu), pod vasjo Gabrje pri Tolminu (cca. 3 km iz Tolmina proti Kobaridu po lokalni cesti).

Ker je letošnji zbor alpinistov v Tolminu, lahko izrabite priložnost za obisk zahodne (SZ, JZ) Slovenije ter obiščite tamkajšnja lokalna plezališča ali gore, popoldne pa se nam pridružite na zboru alpinistov.

Člani Soškega AO pripravljajo zanimiv program in prepričan sem, da bo, kot je bilo vselej v zadnjih letih, ponovno zelo zanimivo, zabavno, predvsem pa družabno in v pravi alpinistični, tokrat »tminski«, atmosferi.

Poskrbljeno bo za uradni del, predavanje, predvsem pa za družabni del večera.

Tudi letos bomo zbor alpinistov izkoristili za podelitev diplom novim alpinistom generacije 2013. Torej, nove alpinistke in novi alpiniste ste še posebej vabljeni.

Se vidimo v Gabrjah pri Tolminu.

Lep pozdrav in vabljeni! 

Miha Habjan, načelnik Komisije za alpinizem PZS

VIR: PZS

------------------------------------------ 

Organizatorji, člani Soškega AO in Komisija za alpinizem PZS, smo pripravili program:

Sobota, 23. novembra
16.00 Dostop: - družabne igre / - pihanje v ogenj
19.00 Prvi cug: - kratek nagovor načelnika KA PZS / - podelitev diplom novim alpinistkam in alpinistom
19.30 Drugi cug: - predavanje: Marko Prezelj
20.00 Tretji cug: - predavanje ?
20.30 Četrti cug: - večerja
21.00 Vrh: - cel ŽUR

Nedelja, 24. novembra
8.00 Sestop

V kampu Gabrje bo mogoče prespati (kampiranje) - priporočljivo!
(Opomba organizatorja: cene prilagojene razmeram, čeharjenje nepotrebno!)

VIR: http://www.gore-ljudje.net/novosti/99464/ 

Natisni E-naslov