Planinsko društvo Tolmin

Za mladimi plezalci je zelo uspešna sezona

Zahodna liga (ZL) tega šolskega leta je s tekmo v Šenčurju končana. Veseli smo rezultatov (v priponki) in vsega naučenega na osmih tekmah celotne Zahodne lige. Na sobotni zadnji tekmi v Šenčurju je Oskar Stubelj Ars osvojil svojo četrto zmago ter tako še potrdil, da si zasluži POKAL za skupno zmago na tekmah ZL.

Vse pohvale tudi Maju, Jaku, Tinkari in Dominiki za udeležbo na vseh osmih tekmah ZL. Čeprav se je bilo potrebno odreči sobotnemu spanju, sem na koncu vesel vsega osvojenega in naučenega. Zgodb bi se nabralo za eno knjižico, prevoženih kilometrov (200-300 na tekmo) je za nami tudi veliko, tukaj pa je krajši povzetek tekmovanj;)

 Letošnje Zahodne lige, ki se je začela v septembru s tekmo v Vipavi se je udeležilo 25 naših plezalcev (PŠPM), od tega se jih je pet udeležilo vseh osmih tekem celotne ZL. Na Zahodni ligi tekmujejo vsi klubi iz Zahodne polovice Slovenije. Tako je druga tekma potekala v Žirovnici v januarju, od takrat dalje pa smo vsak mesec bili vsaj na eni tekmi, februarja na Jesenicah, marca v Radovljici in Dragomerju, aprila v Kamniku in Ljubljani ter zaključili 25.5. v Šenčurju.

Mladi plezalci so tekmovali v treh disciplinah- balvanskem plezanju, težavnosti in hitrosti. Na hitrostni tekmi na Jesenicah smo pri mlajših cicibanih imeli na prvih dveh mestih kar dva tekmovalca, Oskarja Stubelj Ars in Maja Makuc. Oskar SA je res dobro tekmoval in osvojil zlato kolajno še v Žirovnici, Radovljici in Šenčurju ter tako osvojil zlati pokal za skupno zmago na tekmah Zahodne lige.

Poleg Oskarjevih sedmih stopničk je enkrat uspelo zmagati tudi Tinkari Mrak in to v Kamniku. Seveda pa so tudi četrta, peta, šesta … mesta vredna pohvale, saj se v posamezni kategoriji pomeri od 20 do 50 in več plezalcev. Tako smo ponosni, da smo ob koncu imeli v skupnem seštevku na vrhu še: Maja Makuc- 6.mesto, Jaka L. Robba- 6.mesto, Manja Gabršček- 7.mesto, Tinkara Mrak- 8.mesto.

Verjamemo, da so otroci na tekmah ZL poleg dobrih rezultatov doživeli polno lepega, od spoznavanja novih sten in novih prijateljev do malih pozornosti, ki jih je bilo na vsaki tekmi polno ter bodo tako z veseljem tekmovali tudi v prihodnje.

Trener, Peter Mrak

Še utrinek s sobotne tekme v Šenčurju in Manjina borbenost in osvojeno 6. mesto. https://www.facebook.com/preplezaj/videos/vb.356352401101408/482253929180977

Ostale posnetke bom tekom tedna objavil na FB strani.

Natisni E-naslov