Planinsko društvo Tolmin

V DEŽELI LEPOT POD RADUHO

r1 Mladinski odsek PD Tolmin je letos mlade planince peljal na planinski tabor na Loko pod Raduho. Čas med 7. in 11. julijem smo preživeli v planinski koči, ki jo upravlja PD Luče. Kljub neugodnim vremenskim razmeram smo spoznavali lepote bližnjih planin in gora.

r2 Povzpeli smo se na 1910 metrov visoke Durce in 2062 metrov visoko Raduho. Poleg pohodništva smo v času deževnih trenutkov spoznavali vsebine planinske šole. Pred kočo nas je navduševala igra z lesenimi keglji. Večere smo si krajšali s pesmijo, pripovedovanjem vicov o blondinkah, ogledom diapozitivov, kvizom ter s pravljico. Planinsko poslastico pa je predstavljal obisk Snežne jame, v kateri smo videli kapnike iz ledu.

Tabora se je udeležilo 26 mladih planincev iz OŠ Franceta Bevka Tolmin, OŠ Dušana Muniha Most na Soči s podružnicama Dolenja Trebuša in Šentviška Gora ter OŠPP Tolmin. Spremljali so jih vodniki Vinko Pagon in Valter Černigoj, mentorice planinskih skupin Mojca Florjančič, Zalka Uršič, Majda Pagon in Melita Drol, za morebitne žulje je skrbela medicinska sestra Iris Bratina. Posebne zasluge pripadajo tudi Andreji Koren, ki je skrbela za svoja dva varovanca.

Za dobrote iz kuhinje in dobro počutje v koči sta poskrbela oskrbnika. Kljub dežju smo se v dolino vrnili polni lepih doživetij in prijetnih vtisov z na novo stkanimi prijateljskimi vezmi.

 

Melita Drol, vodja tabora

Natisni E-naslov