Planinsko društvo Tolmin

Mladi planinci na obisku pri teti Zimi

b_250_150_16777215_00_images_phocagallery_datso_57646D914866-141.jpgStrokovnjaki za vreme so napovedali, da bo naše bližnje vzpetine obiskala teta Zima. Planinci iz tretjega razreda smo se odločili, da ji gremo naproti in poizvemo kaj nam prinaša. Planina Stador pod Kobiljo glavo bo ravno pravšnji kraj za srečanje, smo si mislili.

Seveda smo se nadejali vsaj enega poštenega snežaka in porcije snežnih kep. A glej si ga zlomka! Kot se to zadnja leta večkrat dogaja, nam je Zima zopet pobegnila v »ta visoke« gore. Pa se nismo dali ugnati. Ji gremo naproti pač malo dlje, smo se odločili.

Do planine Stador smo se zapeljali s kombijem in jo mahnili proti Kobilji glavi. Pa je bila Zima nagajiva in nam je pripravila zanimiva presenečenja. Na mlaki pod Kobiljo glavo nas je presenetilo sijajno drsališče. To smo se podili po kristalni ploskvi! Pod ravno prav debelim ledom so tu in tam zamigale majhne oranžne žabice. Tik pod vrhom nas je Zima pozdravila s čisto »ta pravim« vetrom. Ta neugnanec si je izbral Karinino čepico, ji jo vztrajno izmikal z glave in jo podil prek višav. Snega pa le ni imela teta Zima v malhi tistega dne. Vendar kot kaže, ji je bila razposajena deca tako všeč, da se je odločila, da jo obišče kar na njihovih domovih. Tako se je zgodilo, da je že naslednji dan prinesla belo odejo na naše travnike, ulice, dvorišča, ... 

Sedaj veste komu se morate zahvaliti, da ste se lahko te dni sankali na bregu za domačo hišo :)  Mi pa bomo seveda še šli iskat teto Zimo v naše gore.

za mostarske planince napisala Miranda Ortar

Natisni E-naslov