Planinsko društvo Tolmin

Pohod na Slemenovo špico (1911m)

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2022_Pohod_Slemenova_spica_6.jpgMladi planinci in njihove mentorice smo se v soboto, 24. 9. 2022, odpravili na prvi planinski izlet. Avtobus nas je varno pripeljal na Vršič. Svež zrak in mrzel veter sta nas prepričala, da smo takoj uporabili kape, vetrovke in rokavice. Po uvodnem pozdravu smo vzeli pot pod noge ter za planinskim vodnikom Simonom Gorjupom šli na Vratca. Pot nas je vabila dalje in na smerokazu smo kmalu opazili napis: »Slemenova špica – 20 min«.

Kot da bi vrh čakal samo na naš prihod, so se oblaki razmaknili in toplo sonce nas je pobožalo po licih. Pojedli smo zasluženo malico, nato pa pohiteli nazaj, saj se je sonce medtem že skrilo in nas je začel mraz ščipati v prste.

V steni pod Mojstrovko je melišče, na katerem smo ugotovili, kako pomembna je obutev z narezanim podplatom. Pa tudi pršenje iz megle nas ni prestrašilo, saj smo s sabo imeli dežnike in dežne plašče.

Kljub utrujenim nogam smo se brez godrnjanja varno spustili nazaj na Vršič. V planinske dnevnike so otroci ob štampiljko z vrha Slemenove špice vnesli podatke in vtise s poti. V lačnih želodčkih je hitro izginil še drugi sendvič.

Ob postanku v Bovcu smo preizkusili še nova igrala. Polni različnih vtisov smo se v Tolminu poslovili.

Mentorica Kristina Kragelj

Avtorici fotografij sta Špela Borovničar in Kristina Kragelj.

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov