Planinsko društvo Tolmin

PLANINSKI DNEVI »Z nahrbtnikom na potep«

b_250_150_16777215_00_images_stories_mladinski_2021_Pllaninski_dnevi_2021_2.jpgLetos smo namesto tradicionalnega planinskega tabora pripravili malce drugačen počitniški program za mlade planince. Od 7.7. do 9.7.2021 smo izvedli tri planinske dneve, ki so bili poleg pohodništva obarvani tudi z zabavnejšimi vsebinami. Udeležilo se je 18 mladih planincev, ki sva jih spremljali dve mentorici, Nuša Rutar in Špela Borovničar.

 rvi dan sta nas vodnika Vinko Pagon in Mija Kokošin popeljala po razgledni poti mimo Volč, po Bučenici, vse do Mosta na Soči. Po osvežitvi v jezeru ter slastnem sladoledu smo se z ladjo Lucijo odpeljali do Tolmina. Izkrcanje pri sotočju je bilo prava atrakcija, pika na i pa kopanje v reki Soči.

Drugi dan smo si z Alenko Lužnik ogledali Tolminska korita, jamarji Jana Čarga, Iztok Možir ter angleški kolega pa so nam razkazali Zadlaško oz. Dantejevo jamo. S premagovanjem raznih preprek smo odkrili le delček tega skrivnostnega podzemlja, ki pa nas je tako začaralo, da smo si bili ob zaključku enotni, da bo treba tako izkušnjo kmalu ponoviti.

Zadnji dan pa smo se povzpeli višje in s Simonom Gorjupom ter Darjo Gorjup Poženel prehodili del poti Lom je moj dom, mimo manjših zaselkov, pisanih senožeti, skozi gozd vse do Velikega vrha (1071m) ter skozi Grudnico do turistične kmetije Široko. Tam smo zavzeto iskali velikana Lomasteža, ki se potika po deželi Širokolandiji. Trud je bil poplačan z odkritim zakladom ter slastnimi štruklji.

Planinske dneve smo zaključili zadovoljnim, ravno prav utrujeni ter brez poškodb, med našim druženjem pa so se stkala tudi nova prijateljstva. Za uspešno izpeljavo se zahvaljujem vsem sodelujočim, mladim planincem, staršem ter tudi ostalim, ki so kakorkoli pripomogli pri izvedbi planinskih dni.

 Špela Borovničar, MoPD Tolmin

Več fotografij tukaj

 

Natisni E-naslov