Planinsko društvo Tolmin

Veleposlanik ZDA je držal besedo

b_250_150_16777215_00_images_stories_markacisti_2017_Vrha_nad_krbino_2017_10.jpgGospod Brent Robert Hartley, veleposlanik ZDA v Ljubljani in od predlanskega leta član PD Tolmin, prihaja iz države Oregon, ki se ponaša tudi gorami nad 3000 m nadmorske višine. Že od začetka svojega bivanja v Sloveniji se zanima za različne oblike prostovoljstva pri nas, med drugim tudi za delovanje društev in odsekov znotraj Planinske zveze Slovenije.

 

O tem smo na naših spletnih straneh obširneje poročali že lansko leto, ko se je ob koncu meseca maja 2016 udeležil splošne delovne akcije PD Tolmin, še posebej pa akcije  markacistov, pri čemer je hotel doživeti prostovoljno delo pri nas v živo. Takrat smo našega uglednega člana tudi bolj podrobno predstavili.

Potem, ko se je udeležil novembrske svečanosti ob 120-letnici ustanovitve Soške podružnice SPD, smo se nadejali naslednjih srečanj. Gospod Hartley je držal besedo in se pretekli konec tedna (2./3. 06. 2017) udeležil tudi letošnje delovne akcije Markacijskega odseka PD Tolmin. Pomagal je pri obnovi delov poti med kočo na planini Razor in Vrhom nad Škrbino (napenjanje pletenic, popravilo stopnic in postavitev klopi na vrhu). Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani na svoji facebook strani objavlja kratek zapis s fotografijami, v katerem je omenjeno, da se je g. Hartley ob tej priložnosti zahvalil tolminskim markacistom »za njihovo predanost slovenskim goram in skrbi za čisto okolje«, PD Tolmin pa za gostoljubje v času bivanja na planini Razor.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Besedilo: Žarko Rovšček

Fotografije: Arhiv Veleposlaništva ZDA

Natisni E-naslov