Planinsko društvo Tolmin

Vabilo na praznovanje 50-letnice organiziranega jamarstva v Posočju

b_250_150_16777215_00_images_stories_jamarji_2021_Kamp_odprave_na_platoju_Migovca.jpgJamarska sekcija Planinskega društva Tolmin obeležuje 50-letnico organiziranega jamarstva v Posočju. Ob tej priložnosti je pripravlja več dogodkov, ki se bodo odvijali v prihajajočem vikendu.

V soboto, 11.9.2021, vabi na planino Razor vse ljubitelje jamarstva. Zbor bo med 9. in 12. uro, ob 12. uri bo  uradni del, ob 14. uri pa predstavitev jamarske reševalne vaje. Med prireditvijo bodo pred kočo zabavne jamarske igre za vse generacije. V večernih urah pa bodo predavanja.

V nedeljo12.9.2021, pa bosta organizirana planinska pohoda do nekaterih vhodov v najdaljši jamski sistem Slovenije, Sistem Migovec. Zbirno mesto je ob 8. uri pri koči na planin Razor.

Zahtevna tura po brezpotju: Planina Razor-pod Škrbino-na plato Migovca-planina Kal-planina Razor, Trajanje: 7 ur. Oprema: primerna obutev, obleka. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Lažja tura po planinskih poteh: Planina Razor - planina Kal - mulatjera do kapelice Matere Božje (pri Madoni) - planina Kal - planina Razor. Trajanje: 5h.  Oprema: primerna obutev, obleka. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Predhodne najave po telefonu 031 824 017. V primeru slabega vremena pohoda odpadeta.

Prijazno vabljeni na sončno stran Bohinjsko-Tolminskih gora.

Pogoj za udeležbo je dokazilo o PCT.

Prireditev je finančno podprla Občina Tolmin.

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov