Planinsko društvo Tolmin

Skozi sotesko druge svetovne vojne - ponatis

Ker je knjiga Jožeta Andlovica v nekaj mesecih pošla, so se odločili za ponatis. V preteklem letu nam je uspelo izdati Jožetovo knjigo Skozi sotesko druge svetovne vojne v nakladi 700 izvodov. Nevede in nehote smo izdali uspešnico, saj je knjiga v nekaj mesecih pošla – le kakšen posamezen izvod se še najde v knjigarnah Mladinske knjige. Po objavi zapisov o knjigi  pogosto dobimo nova naročila – zato smo se odločili za ponatis. Ker se je avtor odrekel honorarju in smo vse naredili prostovoljno bo cena knjige ostala nespremenjena – 10 EUR.
Knjigo lahko naročite po e-pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; število, naslov za račun in davčna številka), naša računovodkinja bo poslala račun, knjige pa vam bomo dostavili ...).
GRS Tolmin

Jože Andlovic, doktor medicine, specialist kirurg, je bil rojen leta 1923 v Ljubljani, kjer je maturiral na gimnaziji in diplomiral na Medicinski fakulteti. Bil je aktivni udeleženec NOB. Poročil se je l. 1949. V zakonu z ženo Darinko sta se mu rodila hči Alenka (1950) in sin Jože (1952). Prvo službeno mesto je dobil kot splošni zdravnik na Mostu na Soči (1955), po končani specializaciji pa je bil kot specialist kirurg od leta 1963 do upokojitve leta 1980 zaposlen v Splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Ob zavzetem poklicnem delu je njegovo največje zanimanje veljalo goram. Od leta 1959 dalje je član Gorske reševalne službe. V sklopu GRS je vodil tečaje prve pomoči, sodeloval na vajah in bil član izpitne komisije. Kot zdravnik je sodeloval v številnih odpravah v gorovja Himalaje in Južne Amerike. V starostnem obdobju od 42 do 59 let je bil zdravnik na petih himalajskih odpravah in eni v Ande. V obdobju 1971 – 1988 je deloval v odboru PD Nova Gorica. Takrat si je še posebej prizadeval za osnovanje alpinističnega odseka in usposabljanje planincev za zahtevnejše gorske ture, ki jih je večkrat tudi sam vodil, tako doma kot v tujini. 
Jože, človek, katerega osnovno vodilo je bila človečnost, nas je zapustil. Svojci, prijatelji gora, gorski reševalci in številni znanci smo ga 7. oktobra 2011 zadnjič pospremili na Plečnikovih Žalah v Ljubljani.

Natisni E-naslov