Planinsko društvo Tolmin

Gorski reševalci osvojili drugo mesto na Dolomiti Rescue Race

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_2023_GRS_tekmovanje_Dolomiti_10.jpgGorski reševalci Postaje GRS Tolmin so se udeležili Dolomiti Rescue Race, mednarodnega tekmovanja, namenjenega gorskim reševalcem in reševalkam, ki vključuje gorski tek, plezanje in naloge tehnike gorskega reševanja.

Naši fantje in dekleta odlično odrezali. Ekipa Gorske reševalne zveze Slovenije, ki so jo zastopali naši člani: Martin Štendler, Gašper Perše, Marko Abram in Jaka Obid je osvojila odlično 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐨 𝐦𝐞𝐬𝐭𝐨 v skupni razvrstitvi med 77 ekipami. V razvrstitvi tujih ekip pa prvo mesto.

Prav tako je ženska ekipa GRZS, ki so jo zastopale dve naši članici Jasmina Munih in Tereza Jevčič, osvojila skupno in v kategoriji tujih ženskih ekip 𝐝𝐫𝐮𝐠𝐨 𝐦𝐞𝐬𝐭𝐨. Tretja ekipa GRZS je bila sestavljena iz dveh članov GRS Ljubljana in Kranj pa je zasedla 16 mesto v skupni razvrstitvi.

Odlično se je odrezala tudi ekipa Postaje GRS Tolmin v sestavi: Damijan Manfreda, Uroš Štulc, Marko Gruden in David Kuštrin, ki je osvojila skupno 40 mesto.

Dolomiti Rescue Race je tekmovanje ekip gorskih reševalcev, sestavljenih iz štirih članov, ki so opremljeni z osebnimi in ekipnimi tehničnimi materiali. Tekma je imela množični štart, 1230 m višine, od tega 250 m poteka na izpostavljenem skalnem grebenu in 60-metrski spust po makadamski cesti, ki vodi v dolino Cadore. Na poti so se gorski reševalci preizkusili v različnih preizkusih tehničnega reševanja. Celotna pot je potekala po pobočjih kralja Dolomitov gore Antelao.

 

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov