Planinsko društvo Tolmin

Občni zbor reševalcev Postaje GRS Tolmin

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_2023_Obcni_zbor_GRS_1.jpgLeto je minilo in gorski reševalci Postaje GRS Tolmin smo se v petek 24.2.2023 zbrali v okrepčevalnici Tolminska korita v Zatolminu, da bi opravili inventuro preteklega leta. 

Kot je bilo razbrati iz podanih poročil, je bilo preteklo leto zelo delovno. Reševalci smo posredovali v 82 akcijah in reševali oz. iskali 81 oseb, od katerih je bilo kar 61 tujih državljanov. Tretjina vseh nesreč se je zgodila pri aktivnostih v zraku. Poleg planincev smo reševali tudi plezalce, gorske kolesarje, gorske tekače, motokrosiste, kajakaše, lovce, jamarje, gozdarje, turiste in tudi občane. 

Na vajah, usposabljanjih, zavarovanjih, predstavitvah dela GRS in preostalih dejavnostih smo opravili več kot 11.000 evidentiranih ur oz. drugače povedano teh ur je bilo za skoraj 1400 delovnih dni. Tudi okvirne plane dela v prihodnje smo si postavili.  

Predsednik GRZS Gregor Dolinar je ob koncu zbora podelil šestnajstim reševalcem priznanja GRS za 10, 15, 20 in 40 letno delo v GRS.

Občnega zbora se je udeležilo tudi 17 vabljenih gostov, ki so vsak s svojimi besedami opisali preteklo delo postaje, se zahvalili za sodelovanje in podali  načrte za sodelovanje tudi v  prihodnje.

Zbora se je udeležilo 51 gorskih reševalk in reševalcev, ki so se po večerji še dolgo čez polnoč prepustili klepetu in zabavi  s Kraškimi ovčarji, našim zdaj že skoraj "hišnim" bendom. 

Postaja GRS Tolmin

Miljko Lesjak 

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov