Planinsko društvo Tolmin

Dve nesreči s tragičnim koncem

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_GRS_15_Dve_nesrei_2015_2.jpgV nedeljo in ponedeljek smo tolminski gorski reševalci intervenirali v dveh nesrečah, ki sta se končali tragično. V reki Soči  se je utopil kajakaš, v gozdu pod Vogrinki pa je poškodbam podlegel gozdar.

 

V nedeljo, 12.04.2015 so nas okoli 15. ure obvestili, da se je na reki Soči pri Trnovem ob Soči prevrnil kajakaš in ostal pod gladino. Prijatelji so dvajsetletnega državljana Irske z vrvjo potegnili na breg, kjer smo ga gorski reševalci, gasilci in reševalci NMP dolgo oživljali.  Na žalost je bil ves trud zaman.

Druga nesreča se je zgodila v ponedeljek okoli 11. ure v gozdu pod Vogrinki. Delavca je med čiščenjem od požleda poškodovanega gozda panj stisnil ob deblo in mu prizadel tako hude poškodbe, da je na kraju podlegel. Po opravljenem ogledu kraja je  posadka helikopterja Slovenske vojske s pomočjo elektromotornega vitla ponesrečenega gozdarja dvignila v plovilo in prepeljala v Tolmin.

 V tem letu smo reševalci Postaje GRS Tolmin posredovali šestnajstkrat, kar štiri nesreče pa so se končale s smrtnim izidom. Dve sta se zgodili pri delu v gozdu, po ena pa pri aktivnostih na vodi in v gorah.  V vsem lanskem letu se je tragično končalo šest nesreč, letos že štiri. Veliko preveč ... 

 Več fotografij lahko pogledate tukaj.

 Foto in besedilo: Miljko Lesjak

Natisni E-naslov