Planinsko društvo Tolmin

Enodnevna fotografska delavnica

14. 10. 2012 bomo praznovali dan reke Soče in tudi letos vas bomo povabili, da ga požlahtnite s sodelovanjem na dveh natečajih - natečaju izdelkov iz naplavin in foto natečaju.
Da bi bilo ustvarjanje in izražanje s fotoaparatom lažje, smo pripravili enodnevno fotografsko delavnico, saj se je mogoče veliko kreativnih elementov priučiti in privaditi. Delavnica je namenjena vsem, ki si želijo  znanja za lažje delo pri ustvarjanju s fotoaparatom. Delavnica bo potekala v soboto, 30. junija 2012, od 9. do 12. ure in od 13. do 16. ure v mali dvorani Stergulčeve hiše v Bovcu. Rok za prijavo 26.6. oz. do zapolinitve mest.
Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Za dodatne informacije lahko pokličite na Območno izpostavo Tolmin tel. 05/380 11 70 ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

DELOVNA SREDSTVA: Udeleženci prinesejo fotoaparat s seboj.

KOTIZACIJA  znaša 15 € in se plača na delavnici.

VSEBINA in POTEK  

Fotografija kot področje človekovega izražanja in ustvarjanja je po eni plati kompleksen mehanizem, po drugi pa se je mogoče veliko kreativnih elementov priučiti in privaditi. Tako kadriranje kot kompozicija sta pomemben element pri nastajanju reportažne, portretne, arhitekturne, … fotografije.
Z mentorjem Rafaelom Podobnikom, ki je pripravil program delavnice, boste tako v teoriji kot praksi spoznavali zakonitosti in osnove fotografiranja, osvežili in nadgradili svoja vedenja o fotografskih pojmih in tehnikah.

Izpolnjeno PRIJAVNICO pošljite na naslov:   
JSKD OI Tolmin, Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin, po faxu: 05 380 11 71 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.  

Rafael Podobnik

Izrazni fotograf, mojster fotografije FZS, odlični razstavljalec ISF, zlati odličnik FIAP, rojen 1942, upokojeni zobozdravnik specialist ortodont, živi v Novi Gorici. Fotografirati je pričel leta 1958 v fotografskem krožku idrijske gimnazije, ki ga je vodil Vali Treven. Na razstavi pod pokroviteljstvom FIAP so mu prvič sprejeli posnetke leta 1972. Pripravil je preko 100 osebnih razstav, imel sprejeta dela na več kot 450 skupinskih razstavah in prejel preko 130 priznanj. Polstoletno fotografsko delo je strnil v številne splete in več kot 25 daljših ciklov. V sedemdesetih letih je izdal iz fotografskih predlog izvedene serigrafije. Opaznejše monografije so Osojna Primorska (1989, 1997), Obrusnice (1998), Rafael Podobnik (2002), Let v lunino senco (2006). Veliko časa posveti mentorstvu, kritiki in publicistiki. Namesto umetniška je uvedel imenovanje izrazna fotografija. Neomajno zagovarja stališče, da je v izrazni fotografiji najvažnejša umetniška moč. Ob osamosvojitvi Slovenije je Foto kino zvezo Slovenije preoblikoval v Fotografsko zvezo Slovenije, ji v letih 1991-6 predsedoval in jo 1993 polnopravno povezal s FIAP.

 

Natisni E-naslov