Planinsko društvo Tolmin

Miranu Klinkonu zlata medalja FIAP, Danilu in Miljku Lesjaku pa naziv EFIAP

b_250_150_16777215_00_images_stories_fotoskupina_2023_Miran6308a.jpgNa gradu Lendava je bilo 3. marca slavnostno odprtje razstave Pannonia reflections 2022 v organizaciji Fotografskega društva Pannonia. Razstava fotografij Pannonia Reflections je mednarodni projekt, ki vključuje fotografe z vsega sveta, poteka pa pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije FZS in Fotografske zveze Amerike PSA.

Na natečaj se je prijavilo 340 avtorjev iz 56 držav s 5573 fotografijami, med njimi je žirija najbolje ocenila 100 fotografij, 84-ih avtorjev iz 27 dežel sveta. 𝗙𝗼𝘁𝗼𝗴𝗿𝗮𝗳𝗶𝗷𝗮 𝗨𝗷𝗲𝘁𝗼 𝘃 𝗹𝗲𝗱𝘂 Mirana Klinkona 𝗷𝗲 𝗽𝗿𝗲𝗷𝗲𝗹𝗮 𝘇𝗹𝗮𝘁𝗼 𝗺𝗲𝗱𝗮𝗹𝗷𝗼 𝗙𝗜𝗔𝗣 𝘃 𝗸𝗮𝘁𝗲𝗴𝗼𝗿𝗶𝗷𝗶 𝗩𝗼𝗱𝗮.

Razstavo je uradno odprl predsednik žirije Pannonia reflections 2022, Matej Peljhan, dobro fotografijo takole opredelil:

“Dobra fotografija nudi užitek v estetiki ali pa tudi mnogo več. Umetniško vrednost dobi fotografija, ki vzbudi čustva in razmišljanja, morda odgovarja na sodobna moralna vprašanja.”

Ob tej priložnosti je pooblaščenec za FIAP, Vasja Doberlet, podelil tudi diplome in značke za v letu 2022 pridobljene FIAP nazive. 𝗣𝗿𝗲𝗷𝗲𝗺𝗻𝗶𝗸𝗮 𝗻𝗮𝘇𝗶𝘃𝗮 𝗘𝗙𝗜𝗔𝗣 (Excellence FIAP - odličnik Mednarodne zveze za fotografsko umetnost) sta tudi Danilo Lesjak in Miljko Lesjak.

Čestitke vsem, ponosni smo na vas!

Foto Miran Klinkon, Danilo Lesjak

Več fotografij tukaj

Natisni E-naslov