Planinsko društvo Tolmin

Otvoritev razstave Pokrajina 2015 in podelitev fotografskih naslovov v Kranju

b_250_150_16777215_00_images_stories_fotoskupina_2015_DSC_7679R.jpgV četrtek, 5.11.2015 je v organizaciji  Foto kluba Kranj  v Prešernovem gledališču v Kranju potekala slovesna otvoritev 21. bienalne razstave fotografij  Pokrajina 2015. Na tej razstavi sta uspešno sodelovala tudi člana Fotografske skupine PD Tolmin Rafael Podobnik, ki je za sprejeto fotografijo prejel drugo nagrado in Dario Simaz  z dvema sprejetima fotografijama.

 

 Na otvoritvi so bili podeljeni tudi fotografski naslovi Fotografske zveze Slovenije.  Pot do pridobitve naziva ni enostavna. Najprej je potrebno z uspešnim sodelovanjem na številnih mednarodnih natečajih zbrati ustrezno število točk, zatem pa z izbrano kolekcijo najboljših fotografij prepričati še Umetniški svet FZS. 

 Letos se je za naziv F1 FZS potegovalo 20 kandidatov. Umetniški svet ga je podelil štirinajstim fotografom. Med njimi sta ga prejela tudi Danilo Lesjak in Miljko Lesjak. Priznanje jima je podelil predsednik FZS Ivo Borko.  

 Podeljena so bili tudi priznanja za najuspešnejše razstavljalce in društva. Fotografska skupina PD Tolmin je prejela priznanje za šesto mesto v kategoriji Najuspešnejše fotografsko društvo.

 Vsem uspešnim razstavljalcem in prejemnikom naslovov iskreno čestitamo.

 Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

 Besedilo: Miljko Lesjak, fotografije: Simon Krejan

 

Natisni E-naslov