Veliki in Mali Šmohor

Written on .

b_250_150_16777215_00_images_stories_pohodi_2022_Veliki_in_Mali_Smohor_1.jpgV dobri družbi smo se udeležili planinske ture "PD TOLMIN" z vodnico Slavico.

Še v hladnem jutru smo se odpravile izpred koče v Lepeni po Majevski poti do Krnskega jezera. Vzpon do Malega Šmohorja je potekal v planinskem vzdušju in čudovitem razgledu na okoliške gore. Pogled je v čudovitem vremenu segal tja do skrajnih mej neba. Pred nami se je razkazoval zanimiv Vrh nad Peski, pa Batognica, špica Krna, Srednji vrh, Velika baba, Kobilja glava, Veliki Lemež, venec gora tja do Jalovca... Triglava...

Veliko bunkerjev in utrdb, ostalin iz Soške fronte nas je znova opomnilo, da moramo biti hvaležni, da - kljub vsemu - živimo na koščku sveta, kjer ne divja vojna. Na Malem Šmohorju smo imele kosilo iz nahrbtnika in se vpisale v vpisno knjigo. Po grebenu smo se nato odpravile še do Velikega Šmohorja in za hip zmotile mir kozorogov. Po brezpotju smo se nato spustite do planine na Polju in pri tem pazile na vsak korak, da je bil varen. To je bila prava adrenalinska izkušnja. Potrebno je bilo pozabiti, da smo v prečudoviti naravi, kajti pogled je moral biti uprt v tla, v korak pred nami. Samo to je bilo pomembno, da smo prišle varno na planino Polje. Sprehodile smo se do koče pri Krnskih jezerih in se okrepčale za nadaljnji spust do izhodišča naše poti. Čudovit dan, ki se je prevesil v prijetno utrujen večer, smo zaključile s sladoledom v Bovcu.Bilo je čudovito.

Dorica Golob Žuber

Foto Slavica Boljat

Več fotografija tukaj

Natisni