Tadej Golob - videoprojekcija Loška stena

Written on .

Planinsko društvo Tolmin vabi v sredo, 11.1.2012, ob 19. uri v knjižnico Cirila Kosmača na videoprojekcijo Tadeja Goloba Loška stena.

Vse gore so lepe, vsaka zahteva spoštovanje, čeprav so zelo različne. Vendar pa sem zaljubljena predvsem v naše gore, Loško steno, Jerebico … Tako je pred leti v razgovoru povedala Slavica Boljat, po rodu Ložanka, ki je Jerebico lahko opazovala kar skozi domače kuhinjsko okno.

Da je povsod izjemno lepo, vendar najlepše doma, je podobno izjavil tudi Tadej Golob, ki pa prihaja s čisto drugega konca Slovenije, iz Lenarta v Slovenskih goricah, in mu Loška stenapo vseh prehojenih gorah in preplezanih stenah  v Alpah, Himalaji in Andih še vedno pomeni najlepši kotiček na svetu.

Tadej Golob je po poklicu novinar, zase pravi, da je na pol svobodnjak, zrasel je sredi nizkega sveta, ki ne ponuja ne kamenja, ne sten in ne skal. Pa so ga prav te očarale in začarale. Log pod Mangartom in Loška stena tako zelo, da je v to okolje postavil tudi svoj razgiban in napet pustolovski mladinski roman Zlati zob, ki je izšel pred kratkim.

S Tadejem Golobom, ki nam bo ob videoprojekciji predstavil Log pod Mangartom in njemu najljubšo Loško steno v vseh letnih časih, se bomo srečali

 

Natisni