JOŽE MEŽNAR – DOBITNIK OBČINSKEGA PRIZNANJA

Written on .

 

mNa slavnostni seji občinskega sveta Občine Tolmin v petek, 29. maja 2009, smo ob občinskem prazniku med drugimi letošnjimi dobitniki občinskih priznanj in nagrad zaploskali tudi našemu članu Jožetu Mežnarju. Slavnostnega dogodka se je udeležilo kar nekaj planincev, ki smo hoteli v živo doživeti ta slavnostni trenutek.

V obrazložitvi je bila poleg Jožetovega prizadevnega dela v času, ko je kot vodja investicij na Metalflexu vodil številne projekte v času selitve proizvodnje na podeželje in pri izgradnji novih prostorov na Poljubinjskim polju, pa tudi v letih, ko je kot podpredsednik Krajevne skupnosti Tolmin bilo potrebno s popotresno obnovo vrniti življenje v stare tire, še posebej poudarjena njegovo zagnanost in delavnost v Planinskem društvu Tolmin, kjer je od leta 1982 neprekinjeno član upravnega odbora društva. Njegova ljubezen je koča na planini Razor,  ki je od leta 1987, ko je postal gospodar društva, doživela nešteto obnov in izboljšav, še posebno z namestitvijo sončnih celic za pridobivanje električne energije in novo streho, vse pa je že tudi pripravljeno za začetek gradnje novega vodnega zbiralnika, kjer ima seveda Jože spet glavno besedo.

Koča je tako tudi po njegovi zaslugi prepoznavna daleč naokrog in seveda po urejenosti in prijaznosti dobra reklama za Tolminsko.

 

m Jožetu za prejeto priznanje iskreno čestitamo.

 

Cvetka Jug

foto: Lola Červ

Natisni