Člani SAO smo se pred koncem leta ponovno pomerili v športnem plezanju

Written on .

V petek 8. decembra 2006 je v Učnem centru gorništva Tolmin na mali umetni steni potekalo tekmovanje v športnem plezanju.

Tekmovanja se je udeležilo šestnajst tekmovalcev – članov SAO Tolmin, med njimi ena ženska. Zastavljeno smer je v celoti uspelo preplezati le Petru Mraku. Peter je v tej smeri plezal kot prvi in pokazal svoje izkušnje s tekmovaj na državni ravni. V finale se je uvrstilo šest najboljših plezalcev. Finale je potekal v napetem vzdušju, vendar pa po nastopu vseh šestih finalistov nismo mogli določiti zmagovalca. Omeniti je potrebno zelo dobro plezanje najmlajšega udeleženca ter finalista, šestnajstletnega Ščančar Gašperja, zaradi katerega smo prepričani, da ima plezanje na primorskem lepo prihodnost. Tekmovanje je torej postreglo z superfinalom treh superfinalostov: Petra Mraka, Dejana Lapanja in Davida Kapitana. Po izenačenem tekmovanju v finalu smo v superfinalu le dobili zmagovalca. Skoraj v celoti je težko superfinalno smer preplezal David Kapitan in »pometel« s težko konkurenco. David Kapitan, alpinist in dolgoletni član Soškega alpinističnega odseka je prejel prenosni pokal in dokazal, da so pod Krnom še vedno doma dobri plezalci.

Organizatorji tekmovanja se vsem tekmovalcem in obiskovalcem iskreno zahvaljujemo za udeležbo na tekmovanju za prenosni pokal Soškega alpinističnega odseka.

Natisni