Delovna akcija na poti Tol. Ravne-Zadlaz Čadrg

Written on .

Zaradi slabega vremena je akcija preložena na 24.5.2009. 
Vabljeni na delovno akcijo, ki jo v nedeljo, 29.3.2009, v sodelovanju s turnimi kolesarji organizira markacijski odsek na planinski poti iz Tolminskih Raven v Zadlaz Čadrg.

Zakon o planinskih poteh omogoča, da skrbniki poti (planinska društva) namenijo nekatere planinske poti za dvojno rabo - za hojo in vožnjo s kolesom. Tak predlog mora nato potrditi Ministrstvo za okolje in prostor. To se zaenkrat še ni zgodilo, predvsem zaradi zamud pri pripravi podzakonski aktov. Dvojna raba seveda pomeni večjo obremenitev za poti, zato bo v bodoče potrebno k vzdrževanju dvouporabniških planinskih poti pritegniti tudi turne kolesarje.

Markacisti PD Tolmin so se dogovorili s Klubom gorskih kolesarjev Volja in turnimi kolesarji PZS
da kot zgled sodelovanja pri vzdrževanju planinskih poti organizirajo delovno akcijo na planinski poti iz Tolminskih Raven v Zadlaz-Čadrg v nedeljo, 29.3.2009.

Zbirno mesto je v Tolminu, Trg maršala Tita 16 A (prostori društva) v nedeljo, 29.3.2009 ob 9. uri. Potrebna oprema: krampi, rovnice, lopate in zaščitne rokavice, ostalo orodje pa bodo priskrbeli tolminski markacisti.

Na akcijo se lahko prijavite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po telefonu 041619668 – Igor. V primeru slabega vremena bo akcija prestavljena na drug termin.

Vabljeni!Natisni