Planinci upokojenci v Rudijevi Beli krajini

Written on .

b_250_150_16777215_00_images_stories_pohodi_2021_Rudi_Bela_krajina_12.jpgDva avtobusa sta v sredo 16.7. odpeljala skupino planincev upokojencev na izlet v Belo krajino. Tokratna izbira izhodišča v Črmošnjicah z nadaljevanjem po učni poti Divji potok skozi Srednjo vas (rojstni kraj 𝗥𝘂𝗱𝗶𝗷𝗮 𝗥𝗮𝘂𝗰𝗵𝗮) do Vrčic, je razkrila glavni namen: druženje pohodnikov z dolgoletnim vodnikom Rudijem ob njegovem minulem 85. letnem življenjskem jubileju.

Lani je to namero preprečil razmah epidemije korona virusa. Po končanem pohodu se je v Črešnjevcu pri Semiču, kot običajno ob Rudijevi kašči, poleg njegovih sorodnikov zbralo 71 planincev. Prijetno so razgibali življenje v sicer mirni vasici z dobrimi sto prebivalci. Srečanju ob prigrizku in pijači je sledil tudi »protokolarni« del. Vanj so sodili številni nagovori: slavljenca, Senke Krapež in Irene Brežan, predsednice PD Tolmin, nove vodnice pohodniške skupine Mare Vidic, načelnice vodniškega odseka Mije Kokošin idr. Rudi, ki je ob zaključku svoje bogate bere vodenja prejel tudi več daril (tudi torta z izbranimi verzi je bila vmes), je obljubil, da bo po svojih močeh še sodeloval pri pripravi izletov in se jih udeleževal. Kako naj bi se popolnoma odrekel družini somišljenikov, ki jo je ustvaril, razvijal in negoval toliko let? Kot je poudaril v uvodni besedi, mu je bilo delo v veselje. Ni mu zgolj jemalo energije, vselej mu je nudilo tudi zanos in zadoščenje. Pohoda in srečanja se je udeležil tudi predsednik Društva upokojencev Občine Tolmin, Metod Leban, in s tem dal posebno priznanje dolgoletnemu uspešnemu sodelovanju te organizacije s Planinskim društvom Tolmin. Razvijati ga je začel prav Rudi Rauch.

Želimo si, da bi mu zdravje dopuščalo, da bi se še velikokrat veselil druženja na izletih planincev upokojencev! Srečno Rudi!

Žarko Rovšček.

Foto Milena Brešan, Žarko Rovšček

 Več fotografij tukaj

Natisni