Planinsko društvo Tolmin

Zimska vaja Postaje GRS Tolmin na Vršiču-2014

b_250_150_16777215_00_images_stories_grs_grs_14_zimska_vaja2_2014_007.jpgPretekli vikend, 15 in 16.03.2014 so reševalci Postaje GRS Tolmin iz Skupine Ajdovščina organizirali dvodnevno zimsko vajo na Vršiču. Natančneje pod Vršičem, v Koči na Gozdu se je v soboto zjutraj zbralo 16  članov skupine in zamudnikov, ki se niso mogli udeležiti prve zimske vaje pod Krnom.

 

 Takoj po prihodu so se razdelili po deloviščih in do poznega popoldneva obnavljali znanje celotnega repertoarja zimske tehnike. Po poznem kosilu oz. zgodnji večerji pa je sledilo še predavanje zdravnika o poškodbah, s posebnim poudarkom na ravnanje s poškodovanci pri reševanju izpod plazov. Večer so popestrili še s projekcijo fotografij.

 V nedeljo zjutraj so se odpravili pod steno, v bližino Lambade, kjer so pridobljeno znanje prejšnjega dne uporabili pri vaji štafetnih spustov z akijem.

 Na koncu vsake vaje sledi analiza, po analizi pa domov. Tokrat so šli nekoliko hitreje, tako da so prispeli pod Predmejo ravno ob zaključku akcije reševanja poškodovanega padalca. Po dolgem času jim je tokrat, zaradi odsotnosti večine reševalcev, pri reševanju na pomoč priskočila tudi ekipa iz Tolmina.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Fotografije in besedilo: Miljko Lesjak

 

Natisni E-naslov