Planinsko društvo Tolmin

Članarina

INFORMACIJA O ČLANARINI ZA LETO 2017

Spoštovani,
v nadaljevanju vam posredujemo osnovne informacije o članarini v letu 2017:  

 1. Višina članarine ostaja enaka kot v letu 2016.
 2. Izbrana zavarovalnica  je zavarovalnica Adriatic Slovenica d. d..
 3. V letu 2017 velja zavarovanje za reševanje v tujini s 24 urno asistenco ter dodatno zdravstveno asistenco v tujini  za vse vrstečlanarine. Zavarovalno kritje za posameznega člana začne veljati ob 24:00 tistega dne, ko je o plačilu članarine obveščena zavarovalnica. Za vse člane, ki bodo vneseni v informacijski sistem Naveza se podatki prenesejo avtomatsko.  Storitev 24 urne asistence za organizacijo reševanja v tujini ter zdravstvene asistence za tujino se aktivira ob 24:00 istega dne, ko so bili podatki o članu posredovani zavarovalnici do 11:00, v nasprotnem se asistenca aktivira najkasneje ob 24:00 naslednjega dne.
  1. Članom je omogočeno, da lahko sami preverijo ali imajo že sklenjeno zavarovanje, prav tako lahko tudi sami aktivirajo zavarovanje s pomočjo kode, ki je na planinski znamkici.
  2. Zavarovalne vsote za stroške reševanj v tujini so enake kot v preteklem letu.
  3. Člani OPP se lahko zavarujejo v skladu z zakonskimi možnostmi.
  4. Vsak član dobi skupaj z znamkico še kartonček na katerem so kratka navodila za aktivacijo zavarovanja in  aktivacijo 24 urne asistence. Kartonček je potrebno imeti pri sebi pri obisku tujih gora skupaj s člansko izkaznico, saj vsebuje navodila kako sprožiti reševanje z asistenco.
  5. Letna naročnina za Planinski vestnik znaša 29,25 eur, upoštevajoč 25% članski popust za vse vrste članarine. Člani PD lahko uveljavljajo tudi 20% popust pri nakupu edicij pri Planinski založbi PZS.
  6. Izkaznice so plačljive, cena znaša 2 eur.

Člani družine imajo možnost uveljavitve 20 % družinskega popusta, do katerega so upravičene družine, ki plačajo članarino za vse družinske člane sočasno. Za družinske člane se štejejo, poleg staršev, še mladi do vključno 26. leta, ki niso zaposleni ali so brez lastnih dohodkov, ter osebe, ki jim je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost (OPP) in so člani družine. Za družino se šteje tudi mati samohranilka ali oče samohranilec z vsaj enim otrokom. B1 člani niso upravičeni do družinskega popusta.

VRSTE ČLANARINE za leto 2017, potrjene na Upravnem odboru PD Tolmin:

Vrste članstva

Višina članarine

A član z največjim obsegom ugodnosti

55,00 €

A/z družinskim popustom

50,00 €

B polnoletna oseba z osnovnim obsegom ugodnosti

25,00 €

B/z družinskim popustom

20,00 €

B1 oseba, starejša od 65 let, z osnovnim obsegom ugodnosti

18,50 €

B/zamejci je vrsta članarine samo za člane zamejskih planinskih društev

11,00 €

S + Š srednješolec ali oseba s statusom študenta, do vključno 26. leta starosti, z osnovnim obsegom ugodnosti

16,00 €

S + Š/z družinskim popustom

12,80 €

P + O predšolski ali osnovnošolski otrok z osnovnim obsegom ugodnosti

7,00 €

P + O/z družinskim popustom

5,60 €

OPP oseba s posebnimi potrebami (oseba, ki ji je delno ali v celoti odvzeta poslovna sposobnost) z omejenim obsegom ugodnosti

7,00 €

OPP/z družinskim popustom

5,60 €

Članstvo traja od dneva včlanitve do 31.1.2018. Obširna obrazložitev članarine 2017, zavarovalnih premij in pogojev je objavljena na spletni strani PZS: http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=2 s  pojasnili smo vam na voljo tudi v pisarni PD (vsak četrtek med 17. in 19. uro) in preko e-pošte: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Članarino za leto 2017 lahko poravnate ob četrtkih med 17. in 19. uro v društveni pisarni v Tolminu, Trg m. Tita 16A, v trgovini Iglu na Trgu 1. maja, pri mentoricah na šolah pa tudi preko spleta http://www.pzs.si/vclanitev1.php#vclanitev .

Zavarovanje članov PZS: Člansko zavarovanje je sklenjeno pri zavarovalnici Adriatic Slovenica d. d.. Z njo je sklenjena pogodba za nezgodno zavarovanje članov, zavarovanje stroškov reševanja v tujini z 24 urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS.

Osnovno zavarovalno jamstvo velja za opravljanje pohodništva do 6.500 metrov nadmorske višine; treking do 6.500 metrov nadmorske višine; gorništvo do 6.500 metrov nadmorske višine (vključuje lažje plezanje do IV. stopnje po UIAA težavnostni lestvici); alpinizem in športno plezanje (tudi ledno) do 5.000 metrov nadmorske višine v naravi ali na za to ustrezno urejenih plezališčih in umetnih stenah; turno kolesarjenje: turno kolesarstvo je posebna zvrst gorskega kolesarstva, ki nima tekmovalnih ciljev in se izvaja v naravi; turno smučanje, ko se turne smuči uporabljajo zgolj kot pripomoček za hojo oziroma spust po snegu pri izvajanju planinske dejavnosti (pripomoček za doseganje cilja); krpljanje, kadar so krplje pripomoček za hojo v naravi;po snegu pri izvajanju planinske dejavnosti; prostovoljno vodništvo; prireditve in akcije v organizaciji PZS ter planinskih društev (kritje obsega le čas izvajanja prireditve ali akcije) ter dejavnost planinskih krožkov v šolah.

Nezgodno zavarovanje članov

 

Zavarovalne vsote (EUR)

         Zavarovalno  kritje

 

Člani A+

 

Člani A

 

Člani B, B1  

S + Š

 

Člani      

 P + O

Nezgodna smrt (EUR)

 

25.000

 

15.000

 

5.500

 

*

Invalidnost (EUR)

 

75.000

 

50.000

 

8.500

 

8.500

Območje kritja

 

svet

 

svet

 

svet

 

svet

* Zakonodaja ne dopušča zavarovanje otrok do 15  leta za nezgodno smrt, imajo pa zavarovano kritje pogrebnih stroškov do višine 1.500,00 EUR.


Stroški reševanja v gorah
 

Zavarovalne vsote (EUR)

Zavarovalno kritje

Člani A

Člani B, B1

S in Š

Člani P in O

Stroški reševanja

25.000,00

3.000,00

3.000,00

Zdravstvena asistenca za tujino

10.000,00

3.000,00

3.000,00

Območje kritja

Celi svet, razen Slovenija

Evropa in Turčija, razen Slovenija

Evropa in Turčija, razen Slovenija

Člani planinske organizacije so upravičeni do posebnih prednosti, ugodnosti in popustov, kot so: 50 % popust za prenočevanje v kočah PD, ki so člani PZS, razen v sobah z 1 do 4 ležišči v planinskih kočah I. kategorije (30 %), popust pri prenočevanju tudi v okoli 1200 planinskih kočah partnerskih planinskih organizacij v Alpah in Pirenejih ter širše - v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Franciji, Liechtensteinu, Španiji in Švici, tudi v Kanadi; različne vrste zavarovanja doma in v tujini;  popusti pri nakupu  publikacij, opreme, v Thermani, d.d. Terme Laško, v Termah KRKA, …..
Posebej opozarjamo na možnost koriščenja ugodnega zdravstvenega zavarovanja z  zdravstveno asistenco v tujini, ki ni vezano samo na planinsko dejavnost (tudi 24 urna asistenca). Zavarovanje se sklene  pri Zavarovalnici Adriatic ob predložitvi planinske izkaznice, pogoj je poravnana članarina za tekoče leto.

Dodatne ugodnosti za člane Planinskega društva Tolmin so možnost vključitve v posamezne aktivnosti društva, (izletništvo in pohodništvo, alpinizem, športno plezanje, programi za mlade planince, raziskovanje jam, nadelava planinskih poti), sodelovanje pri gospodarjenju s kočo na planini Razor in skrb za varstvo gorske narave, fotografiranje in turno kolesarstvo, prejemanje brezplačnega društvenega glasila Krpelj in brezplačni vstop na planinske večere, ki jih društvo organizira v zimskem času v knjižnici Cirila Kosmača v Tolminu in na druge prireditve in aktivnosti v organizaciji društva. 

Z veljavno člansko izkaznico lahko člani uveljavljajo popuste pri naslednjih nam bližnjih pogodbenih partnerjih PZS:  Zavarovalnica Adriatic Slovenica, Iglu Sport Tolmin, Trg 1. maja 1, Intersport Tolmin, Trg m. Tita 12 (blagovnica), Alpina Žiri v Šparovčku KZ Tolmin, Rutarjeva 35, prodajalna Tomas Šport 2 V Novi Gorici, Gradnikove brigade 7, itd. 

Celoten seznam ugodnosti je objavljen na spletni strani:  http://www.pzs.si/vsebina.php?pid=13

 

Natisni E-naslov